Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Από τις βρύσες αντί για νερό τρέχει… πετρέλαιο

Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Από τις βρύσες αντί για νερό τρέχει… πετρέλαιο
Πηγή φωτογραφίας: imerazante.gr

Μετά την εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης της Ζακύνθου, το νησί βρίσκεται χωρίς νερό από την Πέμπτη, ενώ έχει γίνει αίτημα της Δημοτικής Αρχής από το απόγευμα του Σαββάτου να κηρυχτεί το νησί της Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη γίνονται κινήσεις αντιμετώπισης, ενώ όλη την εβδομάδα θα γίνονται εργασίες για αντικατάσταση αγωγών. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε από κατοίκους του νησιού δεν υπάρχει σταθερή υδροδότηση οπότε υπάρχουν σπίτια που έχουν ντεπόζιτα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, η ΔΕΥΑΖ έχει υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης. Ακόμη, για να διαπιστωθούν οι λόγοι που το πετρέλαιο βρέθηκε στον αγωγό ύδρευσης, η ΔΕΥΑΖ προχώρησε στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πώς βρέθηκε το πετρέλαιο μέσα στον αγωγό

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, κ. Τουρκάκης, ρίχνει φως στο πώς το πετρέλαιο βρέθηκε μέσα στον αγωγό ύδρευσης.

«Η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι το πετρέλαιο εισήλθε από τον αγωγό οβριών, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή, και γι’ αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβλημα επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου, που σύμφωνα με τους τεχνικούς το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η Υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο.

Παίρνουμε έκτακτα, προληπτικά και ίσως υπερβολικά μέτρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται από την περιοχή όπου είναι το κατάστημα “24 Ώρες”, κάτω από την Αλ. Ρώμα μέχρι την Κάλβου και προς το ποτάμι και όλο το νότιο μέρος της πόλης. Πήραμε δείγματα από δεξαμενή της Αγίας Άννας και της Πικριδιώτισσας και είναι καθαρά, θα πάρουμε και νέα και είναι καθαρά, θα μεταφέρουμε με τις υδροφόρες νερό, ώστε να υδροδοτηθεί ένα μέρος (βόρεια και προς την Μπόχαλη)», καταλήγει ο κ. Τουρκάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το imerazante.gr, υπάρχει πρόθεση από κατοίκους να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για εγκληματική αμέλεια, εφόσον οι υπεύθυνοι συνέχισαν να τροφοδοτούν το υπόλοιπο δίκτυο ύδρευσης ενώ γνώριζαν από το απόγευμα της Πέμπτης 11/1 ότι το ένα τμήμα του δικτύου έχει σοβαρό πρόβλημα με το πετρέλαιο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα υπόθεση μαστροπείας ανηλίκων με συλλήψεις σε Κολωνό, Εκάλη και Κορυδαλλό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter