Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τα ευρωπαϊκά ματς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι τον Δεκέμβριο

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τα ευρωπαϊκά ματς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μέχρι τον Δεκέμβριο

Με τις μνήμες από το επιχειρησιακό φιάσκο που οδήγησε στη μοιραία νύχτα των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, όταν οι Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή Ελλάδα φτάνοντας στην καρδιά της Αθήνας, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ξανά σε κατάσταση συναγερμού.

Αιτία, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην προκριματική φάση του Champions League.

Η «Ένωση» και το «τριφύλλι» θα αγωνιστούν στους ομίλους του Europa League, όπως θα συμβεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στην ίδια διοργάνωση, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο από τις τρεις ομάδες της Αττικής θα αγωνίζονται τις Πέμπτες (όπου ορίζονται συνήθως τα ματς του Europa League) εντός έδρας, γεγονός που εγείρει ζήτημα ασφαλείας.

Παράλληλα, ημέρα Πέμπτη ορίζονται και αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) για τη Euroleague στο μπάσκετ, οπότε έχει σημάνει συναγερμός στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς θα απαιτηθεί (σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες μετά τη συνάντηση με τον Τσέφεριν) πολυπρόσωπη αστυνομική δύναμη σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου, ούτως ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση των ομίλων του Europa League που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή θα ορίσει το καλεντάρι των εντός και εκτός αναμετρήσεων των ελληνικών ομάδων στο Europa League.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter