Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου για να «καλυφθεί» το φιάσκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου για να «καλυφθεί» το φιάσκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Χτύπησε ο συναγερμός στο ιπτάμενο Μέγαρο Μαξίμου όταν ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε την ανεπίσημη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν η δεύτερη φορά που δεν θα τον δεχόταν «ανεπισήμως».

Το «γιατί» μόνον οι ίδιοι το ξέρουν μέχρι στιγμής. Τα μόνα που ξέρουμε είναι εικασίες και σενάρια. Μπορεί και να το μάθουμε, ποιος ξέρει! Και να μην είναι αυτό που νομίζουμε…

Αλλά ο συναγερμός δεν ήταν για την πορεία των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Εξάλλου ο νέος βασιλιάς είναι «φίλος» της «Οικογένειας».

Ο συναγερμός ήταν για να μην τρωθεί το γόητρο του Μητσοτάκη, κυρίως στην εσωτερική αγορά, συγγνώμη κοινή γνώμη.

Για τη βρετανική ήταν γνωστή η πορεία. Οι μεν συντηρητικοί σε μεγάλο ποσοστό θα στήριζαν την Βρετανική Αυτοκρατορία, οι δε Εργατικοί θα κεραύνωναν τον Σούνακ.

Εδώ όμως έπρεπε να εμφανιστεί ένας πρωθυπουργός άτρωτος, γνώστης των διεθνών σχέσεων και της διπλωματίας, άριστος και επιτελικός… άσχετα πως αν μετρούσαν τα φάουλ θα έπρεπε να είχε αποβληθεί προ καιρού.

Έτσι λοιπόν επιστρατεύτηκε το εθνικό φιλότιμο και η προσβολή στη χώρα. Η μετατόπιση των ευθυνών μιας πιθανής λάθος διπλωματίας και χειρισμών σε άλλο επίπεδο. Εξάλλου μας έχουν μάθει να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Οι άριστοι δεν κάνουν ποτέ λάθη. Φταίνε πάντα οι άλλοι!

Επομένως ο Σούνακ ήταν λάθος που δεν υποκλίθηκε στο «φαινόμενο» Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η χώρα προσβλήθηκε στο σύνολο και ο ελληνικός λαός γενικά. Αυτή ήταν η γραμμή που δόθηκε αστραπιαία για να παρέμβουν στο συναίσθημα και στο «ελληνικό φιλότιμο». Ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έφταιγε…

Δούλεψαν οι βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και οι συμπαθούντες με δηλώσεις και αναρτήσεις. Μαζί και τα τρολ της Νέας Δημοκρατίας που ζουν και βασιλεύουν και κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Έτσι η «ήττα» έγινε «προσβολή του ελληνικού λαού».

Έτσι ο ίδιος δήλωσε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η θετική πλευρά της ακύρωσης ήταν η δημοσιότητα του προβλήματος στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Βέβαια για τους ίδιους δεν ήταν προσβολή της Ελλάδας και των Ελλήνων δέκα χρόνια μνημόνια και ξεπουλήματος που μας συμπεριφέρονταν σαν να είμαστε αποικία τους…

Τότε δεν μας προσέβαλαν καθημερινά και δεν βγήκαν μπροστά να το καταγγείλουν!

Προφανώς τότε ήταν παίκτες στο ίδιο παιχνίδι!

Διαβάστε επίσης:

Nοσοκομείο Έλενα: Πλήρης διάλυση, χωρίς θέρμανση τα νεογνά, αλλά η διοίκηση θέλει κινηματογραφικές παραγωγές

Χαλκιδική: Σε αυτοσχέδιο ξύλινο σπίτι πέρασε τη νύχτα ο 82χρονος – «Δεν φεύγω από εδώ, δεν έχω να πάω πουθενά» (Video)

Κύρτσος: Τα τρία λάθη του Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Γλυπτά Παρθενώνα: Ερωτήματα για τη θέση του Βρετανικού Μουσείου περί «εποικοδομητικών συζητήσεων»

Νέα επίθεση Σαμαρά στη διπλωματία Μητσοτάκη για τα Ελληνοτουρκικά (Video)

Κασσελάκης για τον 82χρονο που έβγαλαν από το σπίτι του: «Κοινωνική πολιτική» ενός κόμματος που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter