Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Υπό το βάρος της πολιτικής «αμηχανίας» της Νέας Δημοκρατίας για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, όπως αναφέρει το πρακτορείο mia.mk.

Κύριο θέμα συζήτησης του 4ου Thessaloniki Summit θα είναι οι γεωστρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας. Επίσης, θέματα που αφορούν την ενέργεια, τις μεταρρυθμίσεις, τις υποδομές, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται πως πρόσφατα ο κ. Ζάεφ είχε προτιμήσει να μεταβεί στη Ρώμη για να συναντήσει τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ο οποίος τον στηρίζει στην ευρωπαϊκή του πορεία παρά να έρθει στην Αθήνα στην Ευρωαραβική Διάσκεψη Κορυφής στο Μέγαρο Μουσικής.

Να σημειωθεί επίσης πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προειδοποιήσει τις ακραίες φωνές της Νέας Δημοκρατίας πως αν ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, θα έχουμε μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας.

Η κωλυσιεργία των Ευρωπαίων με πρωτοστάτη τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε κυβερνητική κρίση στην γειτονική χώρα με τον Ζόραν Ζάεφ να εμφανίζεται απαγοητευμένος ορίζοντας ημερομηνία εκλογών οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν τους σκληροπυρηνικούς στην εξουσία, δυσμενέστατη εξέλιξη για τη χώρα και την περιοχή. 

Σημειώνεται πως παρά την κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η μοναδική συνάντηση των κυρίων Ζάεφ και Μητσοτάκη είχε γίνει πρόσφατα στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Ζάεφ: Παγώνει μέρος της Συμφωνίας Πρεσπών και προειδοποιεί την Ευρώπη (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter