Συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Στο επίκεντρο οι υποκλοπές – «Να λάμψει η αλήθεια» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Στο επίκεντρο οι υποκλοπές – «Να λάμψει η αλήθεια» ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Να λάμψει η αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι «ο κόσμος χρειάζεται προοδευτικές λύσεις και «το πιο προοδευτικό που μπορούμε να κάνουμε είναι λάμψει η αλήθεια στο θέμα υποκλοπών».

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν, το απόγευμα της Δευτέρας (6 Νοεμβρίου 2023), στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη βουλή, στην πρώτη θεσμική συνάντηση πολιτικής γνωριμίας, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο στις δυο σημαντικές αυτές υποθέσεις ενώ παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στη βουλή εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τα επιτελεία των δυο αρχηγών, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν επίσης για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης αλλά και τη νομική ακροβασία της ΝΔ, σχετικά με τα 3/5 της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και την αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ η οποία διερευνά το σκάνδαλο τω υποκλοπών επεσήμανε:

«Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα… Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου».

Ο Ν. Ανδρουλάκης προανήγγειλε πρωτοβουλίες για να προσβληθεί η διαδικασία σχετικά με τις υποκλοπές, την αλλαγή των μελών της ΑΔΑΕ «καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5», της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

«Προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε» το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και εξέφρασε τη θλίψη του αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.

«Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο, κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και διευκρίνισε ότι «τις προηγούμενες φορές γινόταν, ήταν από υπουργούς του και από ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ενώ αναφέρθηκε και στις νομικές κινήσεις της Χαρ. Τρικούπη.

Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη:

«Στέφανος Κασσελάκης: Πάλι σε καναπέ κάθομαι….οι παλιοί καναπέδες της Βουλής.

Νίκος Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια και από κοντά…

Στέφανος Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ

Νίκος Ανδρουλάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση γιατί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μεγάλα θέματα ιδιαίτερα τα θέματα της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης, και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν…

Στέφανος Κασσελάκης: Έτσι είναι, πάνω από όλα υπηρετούμε τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και αυτό είναι το πολύ μεγάλο βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

Στέφανος Κασσελάκης: Είχα πάει.

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό….Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ευρωκοινοβούλιο, στην PEGA και στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη.

Στέφανος Κασσελάκης: Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα…δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλο που τα 3/5 επί της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter