Συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ τοποθετήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέος ειδικός γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου

Αλλαγή φρουράς και στο Εθνικό Τυπογραφείο, όπου αναλαμβάνει επικεφαλής ένας “γαλάζιος” συνδικαλιστής. 

Λίγες ημέρες αφότου η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεταφέρθηκε, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό, τοποθετήθηκε ως μετακλητός Ειδικός Γραμματέας ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Γεωργίκος. Είναι απόφοιτος ανθρωπιστικών επιστημών του Ελληνικου Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδικευση στον ελληνικό πολιτισμό, και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με αντικείμενο τα τεχνοοικονομικά συστήματα διοίκησης.

Ο νέος Ειδικός Γραμματέας ο οποίος έχει καταγωγή από τον Αλμυρό Βόλου είχε εκλεγεί τον Απρίλιο του 2016 στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην 53η θέση και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς τον Δεκεμβρίου του 2018 κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη 12ος.

Συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, επικεφαλής της συνδικαλιστής παράταξης ΝΔ υπάλληλων του Υπουργείου Εσωτερικών, ο 42χρονος Δημήτρης Γεωργίκος έχει διατελέσει γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (Ο.Σ.ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στις 9 Ιουλίου 2019 , δυο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Με σπουδές πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστημιο της Αθήνας και δημόσιας διοίκησης στη Σορβόνη, απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ο Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος είχε διατελέσει προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και είχε τοποθετηθεί στη θέση του μετακλητού Ειδικού Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου τον Φεβρουάριο του 2015. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την παραίτησή του στις 12 Ιουλίου και την ίδια ημέρα υπέγραψε απόφαση με την οποία διόρισε τον Δημήτρη Γεωργίκο, υπάλληλο με βαθμό Α΄ του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού του Υπουργείου Εσωτερικών, στη θέση του μετακλητού Ειδικού Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου.