Συνελήφθη Έλληνας και ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνελήφθη Έλληνας και ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε σήμερα το απόγευμα (9/11) έναν 35χρονο Έλληνα, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια πριν από την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το Μάιο του 2017 στον Βόλο και, μάλιστα, είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση από το τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο συγκεκριμένος οπαδός είχε μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA του κατόχου του μαχαιριού που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, το πρόσωπο του 35χρονου οπαδού φαίνεται σε βίντεο το βράδυ της 7ης Αυγούστου στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένος με σουγιά.

Μετά τη δολοφονία Κατσουρή, ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως βρισκόταν κι αυτός στη Ν. Φιλαδέλφεια πλησίον του δολοφονηθέντος και ότι έφερε έναν σουγιά τον οποίο όμως έχασε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ο συγκεκριμένος οπαδός να τρέχει δίπλα από τον Μ. Κατσουρή και σε κάποια στιγμή να συγκρούεται μαζί του ενώ και οι δυο καταδιώκονταν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού.

Ο σουγιάς που βρέθηκε από τις αστυνομικές αρχές έχει ίχνη αίματος. Μετά από τις εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε πως το αίμα αυτό ανήκε στον Μιχάλη Κατσουρή. Πάνω στον σουγιά ιχνηλατήθηκε DNA, το οποίο προφανώς είναι του κατόχου του και θα γίνει σύγκριση με το DNA του 35χρονου συλληφθέντος.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

Οι δικηγόροι του συλληφθέντα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι ο πελάτης τους έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον αγνώστων δραστών, για τα συμβάντα της 7ης Αυγούστου στη Ν. Φιλαδέλφεια, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του και παρίσταται ως υποστηρίζων τη κατηγορία. Επιπλέον επισημαίνουν ότι «ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από την Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για αδικήματα που δεν σχετίζονται επ’ ουδενί με την ανθρωποκτονία εναντίον του φίλου του».

Αναλυτικά η δήλωση των Φίλιππου και Χριστόδουλου Φίλα:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεως του κόσμου, που αγωνιά για την έκβαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και την ανεύρεση του δράστη αυτής, ενημερώνουμε πως η σύλληψη σήμερα του εντολέως μας, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, δεν αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εκκρεμούσε εις βάρος του μια απόφαση, ενός έτους φυλάκισης, για πλημμέλημα, που εκδόθηκε τον Ιούλιο, για πράξη που τελέστηκε το έτος 2017. Ούτε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η είδηση ότι έχει ταυτοποιηθεί το dna του, γεγονός που μας παραξενεύει ιδιαιτέρως, από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καν δείγμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, όπως συμβαίνει σε όλους τους κατηγορούμενους.

Όσον αφορά την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη Κατσούρη, ο Αριστείδης Δέλλιος έχει ήδη καταθέσει μήνυση εναντίον αγνώστων δραστών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του και παρίσταται ως υποστηρίζων τη κατηγορία.

Προσφάτως, ασκήθηκε εναντίον του δίωξη από την Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, για αδικήματα που δεν σχετίζονται επ’ ουδενί με την ανθρωποκτονία εναντίον του φίλου του και είχε κληθεί να απολογηθεί σήμερα, όντας ελεύθερος για αυτή την αιτία, ενώπιόν της. Λόγω όμως της αποχής των Δικηγόρων σήμερα και καθότι ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, η απολογία του μετατέθηκε για τη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter