Τσίπρας: Το πρόβλημα των νέων δεν θα λυθεί με 150 ευρώ – Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές εάν είναι πρώτος (Video)

Τσίπρας: Το πρόβλημα των νέων δεν θα λυθεί με 150 ευρώ – Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές εάν είναι πρώτος (Video)

«Η απόφαση του πρωθυπουργού, δέκα ημέρες μετά την παρουσίαση του προγράμματος, να εξαγγείλει νέα μέτρα δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Open TV σχολιάζοντας τις νέες προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το πρόβλημα των νέων ανθρώπων δεν θα λυθεί με 150 ευρώ. Υπάρχει πρόβλημα στη στέγη, οι δουλειές που βρίσκουν είναι ελαστικής εργασίας. Ξαφνικά θυμήθηκε το επίδομα τέκνου. Εμείς έχουμε συνολικό πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες.  «Θα μας εκπλήξει ευχάριστα η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές. Νομίζω ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη αποχή. Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν θα ψηφίσουν επειδή θα είναι σε άλλες περιοχές για εργασία. Φοβούνται στην ΝΔ ότι δεν θα τους ψηφίσουν.

H συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

«Δίνουν πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια»

Ερωτώμενος για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Από τη στιγμή που η κ. Κεραμέως το εξήγγειλε εκφράσαμε την αντίθεσή μας. Έβαλε μια βάση που δεν έχει νόημα και δίνει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Κόβονται παιδιά που πήγαιναν κυρίως σε περιφερειακές σχολές. Κυρίως από λαϊκές γειτονιές. Υπάρχει ένα τεχνητός φραγμός ακόμα σε παιδιά που έχουν τις δυνατότητες. Αν θα γράψεις 5 ή θα γράψεις 12 έχει να κάνει με τα θέματα των εξετάσεων. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά κολλέγια. Το πρόβλημα είναι με τα παιδιά που δεν έχουν».

«Να αυξηθούν οι δαπάνες για τη δημόσια Παιδεία».

«Στην Ευρώπη υπάρχει η παράδοση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ο κ. Ηλιόπουλος σπούδασε στην Ελλάδα δωρεάν και είχε τα εφόδια να πάει και στο Χάρβαρντ. Εισάγουμε πρακτικές που υπάρχουν και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι μεγάλη συζήτηση. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αυξηθούν οι δαπάνες για τη δημόσια Παιδεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους»

Αναφορικά με τα μετεκλογικά σενάρια και την προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σχετικά: «Όλα τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους. Τα μικρότερα κόμματα αισθάνονται και μια απειλή και το καταλαβαίνω. Θέλαμε πάντα την απλή αναλογική. Είναι αδιανόητο να θέλουν τα μικρότερα κόμματα την απλή αναλογική, αλλά να λένε όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας. Τα ψέματα τελειώνουν όμως. Οι εκλογές είναι και απλής λογικής. Αυτός που θα κερδίσει θα έχει τον πρώτο λόγο για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να κάνει κυβέρνηση».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και μισή ομάδα πρώτος δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές. Θα βρει τρόπο να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Μπορεί να έχει σχέδιο να πάρει βουλευτές μεμονωμένους. Υπάρχει και μια ιστορία που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη ξέρει τον τρόπο. Ο κ. Ανδρουλάκης αποφεύγει με ξεκάθαρο τρόπο να πει ότι με τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι. Αυτό είναι το παράδοξο της κληρονομίας του κ. Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου είχε έναν αντίπαλο. Το μέτωπο που δεν είναι οι προοδευτικές δυνάμεις. Εγώ τείνω χέρι συνεργασίας στον Ανδρουλάκη και στο ΚΚΕ», συμπλήρωσε.

«Καταθέσαμε το «συμβόλαιο για την αλλαγή». Σε ποιο από τα 11 σημεία διαφωνούν τα προοδευτικά κόμματα; Κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν σοβαρές διαφορές. Τελειώνουν τα ψέματα. Δεν ζητάμε να βγούμε πρώτοι για κομματικούς λόγους, αλλά επειδή ο πρώτος θα καθορίσει τις εξελίξεις. Αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει 2 διαφορετικές γραμμές στο κόμμα του, πιστεύω ότι η βάση του κόσμου όμως θέλει μια αλλαγή».

Για το κόμμα Κασιδιάρη και όσα κόμματα έμειναν εκτός εκλογών

«Εδώ βρήκαν παπά να θάψουνε 5-6. Η τροπολογία που προτείναμε ήταν απλή και δεν θα έδινε τη δυνατότητα να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος. Ο κ. Τζανερίκος τα κατήγγειλε. Η δικαιοσύνη στον τόπο μας είναι ένα μεγάλο θέμα. Ένας επενδυτής πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα για να βάλει τα χρήματά του. Η μεγάλη πλειοψηφία των δικαστών είναι έντιμοι άνθρωποι.

Νομίζω ότι τη συζήτηση αυτή μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή όλων. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία ως ένας άνθρωπος που σέβεται τους θεσμούς και πλέον τη χώρα τη δείχνουν με το δάχτυλο. Είμαστε στην 107η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Δεν μας αξίζει η εικόνα που έχουμε σήμερα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη με το ακροδεξιό δεκανίκι

«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις»

Όσον αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός: «Υπάρχει μια διαχρονική υστέρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαμε το 2015, το είδαμε και το 2019. Τώρα υπάρχει ένας επιπλέον λόγους. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό ζήτησα τα αστάθμητα. 5 στους 7 δεν απαντάνε. Είμαστε στην εποχή του Predator. Όλος ο κόσμος φοβάται. Γιατί να μπει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία. Δεν εξηγείται γιατί δεν απαντάνε. Από το 32% βρίσκουν το 12%. Υπάρχει ένα πρόβλημα στο εργαλείο αυτό. Δεν λέω ότι είναι στημένοι. Βγάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ με εκτιμήσεις. Μπορώ να ξέρω ποια είναι η συσπείρωση του κόμματος. Δεν βρήκα έναν να μου πει «σε ψήφισα το 2019, αλλά τώρα δεν θα σε ψηφίσω».

«Νόμος που θα εξαναγκάζει τα funds σε ρυθμίσεις»

Για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών, ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι με νέα θητεία Μητσοτάκη θα υπάρξει «τσουνάμι». Αναλύοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι: «δεν προτείνουμε διαγραφή χρεών. Βάζουμε έναν νόμο που εξαναγκάζει σε ρυθμίσεις τα funds. Είναι 800 χιλιάδες κατοικίες. Θα υπάρχει μια πλατφόρμα ρύθμισης. Καμία οικονομία δεν μπορεί να αντέξει τόσους πλειστηριασμούς. Δεν θα χάνει ο κόσμος το σπίτι του. Τα δικαστήρια έδιναν μια μεγάλη προστασία».

Τo debate και η απάντηση στον Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να έρθει σε έναν ανοιχτό διάλογο. Φοβάται έναν ανοιχτό τηλεοπτικό διάλογο. Θέλει τις προκάτ συζητήσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε debate, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δίνει την ίδια στιγμή συνέντευξη σε άλλο κανάλι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απάντησε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που προανήγγειλε τηλεοπτική «μονομαχία» με τον Αλέξη Τσίπρα στις δεύτερες εκλογές:  «Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές».

«Δεν τον πιστεύω. Όποιος είναι πρώτος θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Η χιουμοριστική απάντηση Τσίπρα στην ατάκα Μητσοτάκη για debate

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter