Συνεχίζει το Oruc Reis ανενόχλητο την έρευνα εντός της ελληνικής ΑΟΖ

Συνεχίζει το Oruc Reis ανενόχλητο την έρευνα εντός της ελληνικής ΑΟΖ

Ανενόχλητο συνεχίζει και σήμερα Τρίτη τον πλου του εντός της ελληνικής ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνοδεία πλοίων του πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Η πορεία του εντός της ελληνικής ΑΟΖ και οι νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν ουσιαστικά αμφισβητούν ανοιχτά πλέον την επήρεια ελληνικών νησιών όπως το Καστελόριζο, η Ρόδος, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Κρήτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε τελετή για να ξεκινήσει η νέα νομική χρονιά, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ανέφερε ότι οι κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

H Τουρκία συνεχίζει να γκριζάρει τις περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο καθώς εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας νέα navtex για το Oruc Reis. 

Η μόνη αντίδραση από την ελληνική πλευρά είναι μια αντι-navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης και μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η οποία αναφέρει ότι η «η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά το ρόλο του ταραξία και του παράγοντα αστάθειας στην περιοχή».

Σήμερα Τρίτη το Oruc Reis που συνεχίζει με τη χαμηλή ταχύτητα των 4,2 κόμβων τις έρευνές του ανενόχλητο στην ελληνική ΑΟΖ αμφισβητώντας ευθέως την επήρεια των ελληνικών νησιών βρίσκεται:

105 νμ από τη Στρογγύλη, 94 νμ από τη Ρόδο, 92 νμ από την Κάσο και την Κάρπαθο, 110 νμ από την Κρήτη, 179 νμ από την Κύπρο και 178 νμ από την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης

Σουρωτήρι την ελληνική ΑΟΖ έχει κάνει το Oruc Reis

Προκλητικός Ερντογάν: «Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας σταματήσουν»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter