Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στη Γάζα: Στους 227 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους βομβαρδισμούς

Συνεχίζεται ο κύκλος του αίματος στη Γάζα: Στους 227 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους βομβαρδισμούς

Επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ένας ανάπηρος άνδρας, η έγκυος σύζυγός του και η τρίχρονη κόρη τους, έχασαν τη ζωή τους σήμερα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη της σύγκρουσης στις 10 Μαΐου, αυξήθηκε σε 227, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μήνυμα για αποκλιμάκωση από τις ΗΠΑ

Το μεσημέρι της 19ης Μαΐου, ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας», επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι το εβραϊκό κράτος «προετοιμάζεται για πολλές ημέρες» στρατιωτικών επιχειρήσεων και εξετάζει αν η επίθεσή του «πέτυχε τους στόχους της». Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει «να τελειώσει» με τους ισλαμιστές της Χαμάς, εάν αποτύχει η «αποτροπή».

Από την αμερικανική πλευρά, ο πρόεδρος Μπάιντεν σκληραίνει τον τόνο του, ζητώντας «μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα».

Στα Ηνωμένα Έθνη, η αμερικανική αντιπροσωπεία απορρίπτει το γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος για κατάπαυση του πυρός, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν θα στηρίξουν ενέργειες που υπονομεύουν τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter