Συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα: Καταγραφή δεν έγινε αλλά… παρενέβη ο εισαγγελέας

Συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα: Καταγραφή δεν έγινε αλλά… παρενέβη ο εισαγγελέας

Μετά την εσπευσμένη -και υπό τυμπανοκρουσίες- διερεύνηση από την ΤτΕ του δανείου Πολάκη, η χορήγηση του οποίου κρίθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν καθόλα νόμιμη, τώρα θα διερευνηθεί και το αν υπήρξε καταγραφή της άκρως αποκαλυπτικής συνομιλίας μεταξύ του αναπ. υπουργού Υγείας και του κεντρικού τραπεζίτη.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, όχι για την ουσία, δηλαδή για το περιεχόμενο της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα, αλλά για το πως αυτή δημοσιοποιήθηκε, λες και είναι πρωτοφανές να αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα τι ειπώθηκε μεταξύ δύο θεσμικών παραγόντων για θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Διαβάστε ακόμη: Πολάκης: Δεν ηχογραφώ κανέναν – Ο Στουρνάρας να απαντήσει αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συζήτησής μας (Video)

Παρά λοιπόν και τις διευκρινίσεις του ίδιου του κ. Πολάκη, από το βήμα της Βουλής, ότι δεν υπήρξε καταγραφή, η σχετική παραγγελία είναι να διερευνηθεί αν έγινε καταγραφή της συνομιλίας από τον κ. Πολάκη χωρίς τη συναίνεση του κ. Στουρνάρα και στη συνέχεια -αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο – να εξεταστεί το πώς έγινε η διαρροή της στο Documentonews που αποκάλυψε μέρος του περιεχόμενου της.

Πηγές της Εισαγγελίας ξεκαθάριζαν πάντως ότι σε περίπτωση που υπάρξουν ενδείξεις πως η καταγραφή έγινε παρανόμως από τον κ. Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί αρμοδίως στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

Ο πονηρίδης κύριος Στουρνάρας

Το Documento, ο Πολάκης, ο Στουρνάρας, τα παπαγαλάκια και άλλα εξωτικά πτηνά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter