Συνταγή Χατζηδάκη και στον ΟΑΕΔ

Συνταγή Χατζηδάκη και στον ΟΑΕΔ

Ίδια συνταγή, ίδιος άνθρωπος, ίδια συμφέροντα και ίδια θύματα! Στόχος ένας και μοναδικός: η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων κομματιών των δημόσιων οργανισμών και η δωρεάν διάθεση των δημόσιων υποδομών σε «φίλους». Η πρώτη κίνηση είναι η απαξίωση του οργανισμού και η στοχοποίηση των συνδικαλιστών. Η δεύτερη ο κοινωνικός αυτοματισμός. Αμέσως μετά η ιδιωτικοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες. Απαξίωση της δημόσιας υπηρεσίας, τεμαχισμός των κερδοφόρων κομματιών, πώληση με ζημιά που εγγράφεται στον κρατικό κορβανά: αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής Χατζηδάκη.

Το είδαμε το 2008 όταν κατάφερε να «ανασυγκροτήσει» τον ΟΣΕ καταστρέφοντας τις ζωές των υπαλλήλων του. Το «θαυμάσαμε» το 2009 όταν έπαυσε να υπάρχει η Ολυμπιακή και στην ουσία δωρίστηκε στον όμιλο Βασιλάκη μέσω Βγενόπουλου. Τότε το δημόσιο είχε εισπράξει το πενιχρό ποσό των 178 εκατ. ευρώ. Πρώτα ο κ. Χατζηδάκης, ως υπουργός που υποτίθεται ότι προστάτευε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, είχε φροντίσει να την απαξιώσει! Το 2020 «επέστρεψε» 120 εκατ. ευρώ στον όμιλο της Aegean για να τη διασώσει. Τα πεπραγμένα του στη ΔΕΗ από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο του υπουργείου Εργασίας «ζεματίζουν» τώρα τα ελληνικά νοικοκυριά και «σκοτώνουν» τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (όχι, δεν ευθύνονται ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα γεωοικονομικά παιχνίδια της Ρωσίας για τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Η ευθύνη βαραίνει κατά κύριο λόγο το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη!)

Προκαλεί ανατριχίλα σήμερα η δήλωση Χατζηδάκη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020: «Εχοντας προχωρήσει στη διάσωση της ΔΕΗ, προχωρούμε τώρα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να πέσουν οι τιμές». Τότε εμφανιζόταν αδιάφορος για τις αντιδράσεις και αποφασισμένος να σπάσει αυγά! Τώρα οι μόνοι που σπάνε τo κεφάλι τους χτυπώντας τo στον τοίχο είναι οι καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος όταν ανοίγουν τους λογαριασμούς της απελευθερωμένης αγοράς ρεύματος!

Στο στόχαστρο ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά του ΕΦΚΑ, στον οποίο υπογράφονται συμβάσεις δωρεάν παροχής έργου, ενώ όσα «γαλάζια» παιδιά διοριστούν ως διευθυντές απολαμβάνουν μισθούς 8.500 ευρώ. Σε παράλληλη πορεία έρχεται η ώρα και του ΟΑΕΔ! Την Πέμπτη παρουσίασε το νομοσχέδιο με τίτλο «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, μεταρρύθμιση του συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις». Βέβαια ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε κομμάτι από τη στρατηγική του… Ηδη από την παρουσίαση προσπάθησε να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό μιλώντας για «έλεγχο της απάτης στα μητρώα του ΟΑΕΔ» και στοχοποιώντας ανέργους με υψηλό οικογενειακό εισόδημα, ενώ γνωρίζει ότι η κάρτα ανεργίας και η ιδιότητα του ανέργου με ελάχιστες παροχές συνδέονται και σίγουρα αυτές δεν προκαλούν «αιμάτωμα» στον κρατικό κορβανά.

Το νομοσχέδιο είναι η αρχή του τέλους για τον ΟΑΕΔ: συρρίκνωση διά τριχοτόμησης. Είναι σχέδιο που είχε ήδη σχεδιαστεί από την πρώτη θητεία του Γιάννη Βρούτση στο υπουργείο (2012-15). Τότε, μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ το 2013, είχε δρομολογηθεί για το 2015 ο «ξαφνικός θάνατος» του ΟΑΕΔ. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους χάλασε τα σχέδια. Πλέον όμως ο ΟΑΕΔ πρέπει να «πεθάνει». Το 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατάρτιση είναι η «πολύφερνη νύφη» για «φίλους και εκλεκτούς» και η αιτία θανάτου. Μέχρι και το όνομα του ΟΑΕΔ αλλάζουν. Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα ονομάζεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter