ΣΥΡΙΖΑ: Ανανέωση και συνέχεια

ΣΥΡΙΖΑ: Ανανέωση και συνέχεια

«Παραµερίζω για να περάσει το νέο κύµα που θα αντιµετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής» είπε ο ιστορικός µας ηγέτης Αλέξης Τσίπρας µετά την ήττα στις εκλογές, µε το βάρος της φράσης αυτής να είναι µεγάλο για όλους εµάς και το πολιτικό του άστρο να συνεχίζει να µας οδηγεί στη νέα εποχή. Σήµερα ανοίγουν οι κάλπες που θα αναδείξουν τον νέο ή τη νέα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η διαδικασία που προηγήθηκε το τελευταίο διάστηµα απέδειξε ότι επικράτησαν η ενότητα, ο σεβασµός µεταξύ των υποψηφίων και η κοινή αγωνία όλων µας για το µέλλον της Αριστεράς.

Οι υποψήφιοι, από την αρχή µέχρι και τις οµιλίες τους στο ∆ιαρκές Συνέδριο –µε κάποιες ευτυχώς µικρές παρασπονδίες που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίµα– επιβεβαίωσαν τις αξίες του χώρου µας. ∆εν λειτούργησαν ως αντίπαλοι αλλά ως πολιτικά όντα που τους ενδιαφέρει ειλικρινά το µέλλον όχι µόνο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.

Ολοι εµείς που συµµετέχουµε µε τον έναν ή µε τον άλλον τρόπο, µετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, στη νέα αρχή για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουµε το βάρος της παρακαταθήκης που µας άφησε αλλά κυρίως την υποχρέωση να αποδείξουµε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα µείνει στην Ιστορία ως µια «παρένθεση» αλλά θα συνεχίσει αταλάντευτα να εκπροσωπεί τα συµφέροντα της µεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, δίνοντας µάχες ενάντια στην κυβέρνηση της αστάθειας, της ανασφάλειας και του «πάµε κι όπου βγει».

Ηρθε η ώρα να αποδείξουµε ότι ο ιστορικός κατακερµατισµός της Αριστεράς δεν είναι µια υπόθεση νοµοτελειακή, αλλά µερικές φορές –παραφράζοντας τον Λένιν– χρειάζεται να κάνεις ένα βήµα πίσω για να πας δύο βήµατα µπροστά.

Το αποτέλεσµα των εκλογών ήταν ένα βήµα πίσω, είναι ώρα να κάνουµε θαρραλέα αυτοκριτική, να κατανοήσουµε τα λάθη µας, µε γενναιότητα να παραδεχτούµε τις αστοχίες µας και τελικά να βρούµε τη δύναµη να προσπαθήσουµε και πάλι, να ξανασταθούµε όρθιοι και να τα κάνουµε όλα από την αρχή µε την εµπειρία των παλαιότερων και την ορµή των νεότερων. Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτήν τη µάχη. Η Αριστερά ήταν εδώ πριν από εµάς και θα είναι και ύστερα από εµάς.

Ως νέα γενιά πιάνουµε το νήµα και εµπνεόµαστε από τους αγώνες του ΕΑΜ, της Ε∆Α, του αγώνα ενάντια στη χούντα, των µαθητικών κινητοποιήσεων και τη δολοφονία του Νίκου Τεµπονέρα, τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τους αντιφασιστικούς αγώνες για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και τους αγώνες ενάντια στην αδικία, υπέρ των αδυνάµων, των ευάλωτων, των αποκλεισµένων όχι µε φιλανθρωπία, αλλά µε αλληλεγγύη και αγώνα.

Πρέπει να ξαναδούµε σοβαρά και µε σχέδιο την επαφή µας µε την κοινωνική µας βάση. Η στόχευσή µας από εδώ και πέρα και για όποιον ή όποια θα είναι αύριο πρόεδρος του κόµµατος θα πρέπει να είναι η επανασύνδεσή µας µε την κοινωνία στους εργασιακούς χώρους, στην αυτοδιοίκηση, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα σωµατεία, στους φορείς των ΑµεΑ, στους συλλόγους γονέων και κηδεµόνων, στους ανέργους, στα αθλητικά σωµατεία, παντού. Η γιγάντωση ενός νέου κύµατος, όπως ακριβώς πριν από 15 χρόνια ο Αλέξης ξεκίνησε τη µεγάλη πορεία µε σύµµαχο την κοινωνία. Ενας νέος ιστορικός κύκλος άνοιξε. Από την επόµενη µέρα των εκλογών σηκώνουµε µανίκια και ξεκινάµε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter