ΣΥΡΙΖΑ: Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και του εργοστασίου ΓΙΟΥΛΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και του εργοστασίου ΓΙΟΥΛΑ

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που έχει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταθεί εμπράκτως στο πλευρό της κοινωνίας, απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία. Και βεβαίως, να στηρίξει την εργατική τάξη, μεγάλο μέρος της οποίας υποφέρει τόσο από τους πρόσφατους αντεργατικούς νόμους, όσο και από την εργοδοτική αυθαιρεσία που… ζει και βασιλεύει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τις διαρροές για το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, ενώ φέρνει στη Βουλή το θέμα της διακοπής λειτουργίας του ιστορικού εργοστασίου της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω.

«Τελειώνουν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με διαρροές…»

Σε παρέμβαση, με αφορμή τις διαρροές για το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τη μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων της, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Οι τακτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. με στόχο το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση… Κρυπτόμενοι πίσω από διαρροές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) και χωρίς να έχουν το σθένος να αντικρίσουν τους εργαζόμενους, τους οποίους εμπαίζουν κατά τα τελευταία 5 χρόνια, ανακοινώνουν το κλείσιμο της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας παραγωγής νικελίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους.

Άραγε αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο ονειρεύονται οι Βουλευτές Φθιώτιδας της Ν.Δ. για την περιοχή μας; Μετά τις εν λόγω διαρροές, η “αριστεία” φαίνεται να χτυπά… “κόκκινο”, καθώς εξειδικευμένοι εργάτες βαριάς βιομηχανίας με εμπειρία δεκαετιών οδηγούνται σε… Κέντρα Υγείας! Ποιος ιθύνων νους το σκέφτηκε; Ποιος σχεδίασε και πρότεινε τη διάλυση μιας βαριάς βιομηχανίας, εκ των λιγοστών στη χώρα μας, ακυρώνοντας στην πράξη την τεχνογνωσία ετών, που διαθέτουν οι εργαζόμενοι;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους, θέτοντας φραγμό και αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι οποίες οδηγούν σε μαρασμό την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας».

«Να παρέμβει η κυβέρνηση για τους 300 εργάτες του εργοστασίου ΓΙΟΥΛΑ»

Ερώτηση κατέθεσαν την Πέμπτη οι Τομεάρχες Εργασίας, Γιώργος Γαβρήλος, Εξωτερικών, Ρένα Δούρου και Οικονομικών και Οικονομίας, Νίκος Παππάς, σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση του Πορτογαλικού Ομίλου BA Vidro να σταματήσει άμεσα τη λειτουργία του ιστορικού εργοστασίου της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ, που εδρεύει στο Αιγάλεω.

Όπως έγινε γνωστό ο ξένος όμιλος, που πριν 3,5 χρόνια περίπου εξαγόρασε το συγκεκριμένο εργοστάσιο, αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην παραγωγή γυαλιού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ξαφνικά στην ανεργία 300 εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα, ενώ όπως υπογραμμίζει με σημερινό της Δελτίο Τύπου η ΓΣΕΕ, η επιχείρηση, για να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση, πρότεινε στους εργαζόμενους τη διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη, ώστε να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, μένοντας όμως εκτός ταμείου ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζει πως η περίπτωση της ξαφνικής ανακοίνωσης του λουκέτου στο ελληνικό εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ αφήνει κυριολεκτικά χωρίς εισόδημα 300 εργαζόμενους, ωθώντας τους στην ανεργία. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να εμφανίζονται στη χώρα μας επενδυτές, που λόγω κρίσης και προβλημάτων ρευστότητας των εγχώριων εταιρειών, εξαγοράζουν την ελληνική παραγωγική βάση και μέσα σε σύντομο διάστημα, ανενόχλητοι, ξεπουλάνε τις υποδομές, σταματούν τις μηχανές παραγωγής και αφήνουν στον δρόμο υψηλής τεχνογνωσίας προσωπικό.

Ακόμη, το κλείσιμο του εργοστασίου ΓΙΟΥΛΑ στο Αιγάλεω θα συμβάλλει περαιτέρω στην οικονομική υποβάθμιση της περιοχής, ενώ πρόκειται να στερήσει από τη χώρα μας μια σημαντική παραγωγική μονάδα υαλουργίας, που μέχρι τώρα ήταν γνωστή και σε διεθνές επίπεδο.  Το Κράτος, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Ερώτησή τους, οφείλει να προστατεύσει άμεσα τους εργαζόμενους και να δώσει προοπτική διεξόδου για αυτούς και τις οικογένειές τους, διαφορετικά θα εκπέμψει το σήμα πως στη χώρα μας η εργατική νομοθεσία και οι εκ του νόμου περιγραφόμενες υποχρεώσεις των εργοδοτών τηρούνται μόνο κατά το δοκούν και μόνο προς όφελος των συμφερόντων.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Υπουργείο Εργασίας καλείται να απαντήσει:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσει ώστε να λάβει χώρα άμεσα τριμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας με το σκοπό να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους 300 εργαζόμενους της ΓΙΟΥΛΑ, αντί να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την παρούσα εργοδοσία και να προχωράνε σε μονομερείς αποδοχές προτάσεων εκ μέρους της εταιρείας, οι οποίες και καταστρατηγούν τα δικαιώματα τους;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσει ώστε να διασωθεί η λειτουργία της υαλουργίας στο Αιγάλεω έτσι ώστε να μην δεχθεί η χώρα μας αλλά και η συγκεκριμένη περιοχή ένα ακόμη οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα, που θα σωρεύσει και άλλους ανθρώπους στην ανεργία;

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει πέντε θέσεις για το ευρωψηφοδέλτιο ο Κασσελάκης – Την επόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι

ΛΑΡΚΟ: Από τον Αννα στον Καϊάφα οι εργαζόμενοι – Μια εισήγηση προς τη ΔΥΠΑ αποκαλύπτει νέο σχέδιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter