ΣΥΡΙΖΑ: Εκμεταλλεύεται το αλαλούμ στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΣΥΡΙΖΑ: Εκμεταλλεύεται το αλαλούμ στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πραγματικό χάος επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και τις αποστάσεις που συχνά πυκνά παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια σειρά από κομβικά πολιτικά θέματα. Σε αυτά προστίθεται και η άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις καταγγελίες μητέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών.

Όσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ταλαιπωρούνταν από την εσωστρέφεια που προκάλεσε τελικά την αποχώρηση όσων δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά, κυβερνητικά στελέχη -ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός- επιχείρησαν ουκ ολίγες φορές να εκμεταλλευθούν πολιτικά και επικοινωνιακά αυτή την κατάσταση.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Πέπε Γκρίλο» είχε πει ειρωνικά σε μια συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που σε διάφορες εκδηλώσεις έλεγε στον κόσμο πως δήθεν δεν ασχολείται με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος που πληρώνει με το ίδιο νόμισμα, εκμεταλλευόμενος το κυβερνητικό αλαλούμ. Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέδειξε χθες το γεγονός ότι ο Μάκης Βορίδης δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θα έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση, όταν ο αντ΄ αυτού του κ. Μητσοτάκη δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Πώς θα τοποθετείται από εδώ και εμπρός στη Βουλή; Εμείς σε όποιο νομοσχέδιο και σε όποιο άρθρο συμφωνούμε, το ψηφίζουμε. Σε όποιο διαφωνούμε, ασκούμε κριτική για να το διορθώσει η κυβέρνηση. Δεν είναι όμως δυνατόν ο υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης να διαφωνεί, να μην ψηφίζει νομοσχέδιο και να παραμένει στη θέση του», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα μας εγκαταλείψει η παραταξιακή μας βάση» προειδοποίησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προσθέτοντας ένα ακόμα πλήγμα στο επικοινωνιακό προφίλ του πρωθυπουργού. Όλα αυτά, την ώρα που φαίνεται ότι τουλάχιστον οι μισοί κυβερνητικοί βουλευτές θα απέχουν της ψηφοφορίας.

Είναι δεδομένο πως τις επόμενες μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξουν τις πολλές γαλάζιες διαφοροποιήσεις στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ ήδη συζητείται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο η στάση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν διστάζει να αδειάζει συστηματικά την κυβερνητική πολιτική.

Δήλωσε άγνοια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος…

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού στην Εξεταστική για το δυστύχημα των Τεμπών. Η πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων, ούσα και η ίδια μητέρα θύματος, κατήγγειλε πως με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο τότε γαλάζιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός της είπε πως προχώρησε στο τσιμέντωμα του τόπου της τραγωδίας μετά από εντολή υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Στο μνημόσυνο τον είχα ρωτήσει (τον Κ. Αγοραστό) για ποιο λόγο κάνατε αυτό εδώ; Μου έλεγε “βάλαμε το τσιμέντο για να μπορούν να πατήσουν καλύτερα οι γερανοί που μετέφεραν τα βαγόνια». Γυρίζοντας όμως να φύγω με τράβηξε και μου λέει “ακολουθούσα εντολές”» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά, δεν διέψευσε τη μαρτυρία, λέγοντας ότι… δεν γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει, αρνούμενος ουσιαστικά να προστατεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός θα σταθεί στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων στον αγώνα που κάνουν για να βρουν το δίκιο τους, και αφετέρου θα προσπαθήσει να αναδείξει τα γαλάζια αλληλοκαρφώματα, ώστε να αποδείξει την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης: Γαλάζιο αντάρτικο: «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», λέει και ο Χαρακόπουλος

Επιστολική ψήφος: «Αδειάζει» την κυβέρνηση ο «γαλάζιος» βουλευτής Κτιστάκης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter