Επιστολική ψήφος: «Αδειάζει» την κυβέρνηση ο «γαλάζιος» βουλευτής Κτιστάκης (Video)

Επιστολική ψήφος: «Αδειάζει» την κυβέρνηση ο «γαλάζιος» βουλευτής Κτιστάκης (Video)

Σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει έντονη συζήτηση προέβη ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ Λευτέρης Κτιστάκης, ο οποίος αποδομεί το αφήγημα της κυβέρνησης για την τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή από τη Νίκη Κεραμέως, για τη διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο γαλάζιος βουλευτής αναφέρει αρχικά στην τηλεόραση της Βουλής για την αιφνιδιαστική κίνηση της Κεραμέως σχετικά με την τροπολογία, ότι «το κρίσιμο σε αυτό το νομοσχέδιο ήταν να συμφωνήσουμε, εάν η διαδικασία που πρότεινε η κυβέρνηση και εν τέλει ψηφίστηκε, αρχικά για ευρωεκλογές και ύστερα για δημοψηφίσματα, εάν η διαδικασία ήταν συνταγματική, δίκαιη, εάν είχε δικλείδες ασφαλείας και εάν μπορούσε με ασφάλεια να εφαρμοστεί». Εάν ισχύουν τα παραπάνω αυτά αφορούν και τις εθνικές εκλογές συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν η κυβέρνηση όφειλε να συζητήσει την τροπολογία με τα άλλα κόμματα, ο Λευτέρης Κτισάκης σημείωσε ότι «δεν διαφωνήσω ιδιαίτερα μαζί σας, έχετε δίκιο σε αυτό», αποδομώντας πλήρως τη γραμμή της κυβέρνησης, που έριχνε την ευθύνη για το φιάσκο της πολυσυζητημένης τροπολογίας στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η προσπάθεια της Νίκης Κεραμέως που ήταν σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να εγκλωβίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έπεσε στο κενό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξαν το  τελικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που για μικροκομματικούς σκοπούς εργαλειοποίησε ένα τέτοιο θέμα που αφορά την ίδια την εκλογική διαδικασία και τη δημοκρατία.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: «Επιθυμεί η ΝΔ τον ειλικρινή διάλογο για την επιστολική ψήφο;» (Video)

Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter