ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά τιμούν τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά τιμούν τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού
Νεκτάριος Σαντορινιός (EUROKINISSI)

«Το έργο του είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της στάσης ζωής του. Συνέδεσε το όνομά του με πολλά θετικά μέτρα στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ένα μόνιμο μέτρο απέναντι στην απομόνωση των νησιών και των νησιωτών, τους οποίους υπηρέτησε ακούραστα, με επιμονή και έμπνευση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον χαμό του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν μέλος του Συνασπισμού από το 2000. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής. Απεβίωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία 50 ετών από καρκίνο…

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ένας χρόνος χωρίς τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Ο ένας χρόνος που πέρασε από την απώλεια του συντρόφου μας Νεκτάριου Σαντορινιού δεν στάθηκε ικανός για να μειώσει τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας άξιος και ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος. Ένας αγωνιστής της Αριστεράς με συνέπεια στα συλλογικά χαρακτηριστικά της πολιτικής δράσης, την ίδια ώρα που η προσωπική συμβολή του, από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που ανέλαβε και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν καθοριστικής σημασίας για την προώθηση των συμφερόντων των κατοίκων της νησιωτικής, και όχι μόνο, Ελλάδας. Κατόρθωσε να βελτιώσει ουσιαστικά τις συνθήκες ζωής των συνανθρώπων του κι αυτό δεν μπορούν να το πουν πολλοί.

Μετά από μια μακρά πολιτική διαδρομή που ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια και μια σημαντική συνδικαλιστική πορεία, το 2015 ο Νεκτάριος Σαντορινιός εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το έργο του είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της στάσης ζωής του. Συνέδεσε το όνομά του με πολλά θετικά μέτρα στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ένα μόνιμο μέτρο απέναντι στην απομόνωση των νησιών και των νησιωτών, τους οποίους υπηρέτησε ακούραστα, με επιμονή και έμπνευση.

Θα τον θυμόμαστε για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τα επιτεύγματά του, για το παράδειγμα που μας έδινε, για το ήθος του, όλα εκείνα τα στοιχεία του που μας έκαναν κι εμάς καλύτερους».

Χαρίτσης: Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη

«Έναν χρόνο μετά, ο αγαπημένος μας Νεκτάριος είναι πάντα παρών στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Είναι όμως παρών και στη ζωή χιλιάδων νησιωτών μας με το σημαντικό και ανεξίτηλο έργο του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη» τονίζει σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται πως Χαρίτσης και Σαντορινιός ήταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στα ίδια βουλευτικά έδρανα από το 2019 έως και το 2023.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter