ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Πόσες ακόμα άδειες εξαγωγής του Predator έδωσε ο εθνικός υποκλοπέας;

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Πόσες ακόμα άδειες εξαγωγής του Predator έδωσε ο εθνικός υποκλοπέας;

«Πόσες ακόμα άδειες εξαγωγής του Predator και σε ποιες χώρες έχει δώσει ο εθνικός υποκλοπέας κ. Μητσοτάκης;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του, έπειτα από τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη, οι οποίες αποδεικνύουν τη σύνδεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την Intellexa για το Predator.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη Πολάκη: Ντοκουμέντα σύνδεσης κυβέρνησης Μητσοτάκη – Intellexa για το Predator

Η αποκάλυψη των δύο αδειών από το υπουργείο Εξωτερικών και τον εκεί «άνθρωπο του Μητσοτάκη» ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιάννη Σμυρλή, με τις οποίες αδειοδοτείται η εταιρεία Intellexa να εξάγει το κακόβουλο λογισμικό Predator, σχολιάζεται παράλληλα με σκληρή γλώσσα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι «μέχρι στιγμής είχαμε μάθει από τους New York Times πως ο κ. Μητσοτάκης ψευδόταν όταν έλεγε πως δεν γνωρίζει ποιοι έχουν το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ την ίδια ώρα ο άνθρωπός του στο Υπουργείο Εξωτερικών, κ. Σμυρνής, έδινε άδεια εξαγωγής του λογισμικού στην Intellexa για να πουληθεί στη Μαδαγασκάρη».

«Σήμερα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, αποκαλύπτει με έγγραφα πως η κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, αλλά και ότι στις επίμαχες άδειες αναγράφεται ρητά πως πρόκειται για «λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων», το οποίο μάλιστα κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:Νέο δημοσίευμα των NYT αποκαλύπτει τον τιμοκατάλογο της Intellexa προς την Ουκρανία – Η σύνδεση με την Ελλάδα

NY Times: Παραδοχή του ελληνικού ΥΠΕΞ για άδεια εξαγωγής του Predator – Επιβεβαίωση του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter