ΣΥΡΙΖΑ: Τρία ερωτήματα για την διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τρία ερωτήματα για την διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η για τρίτη συνεχόμενη ημέρα «σιγή ιχθύος» που τηρεί στην υπόθεση της διπλής παρακολούθηση της Ελληνο-Αμερικανίδας, Άρτεμις Σίφορντ, το Μέγαρο Μαξίμου, που όπως αποκάλυψε το Documento, εκτός από το στόχαστρο του Predator, βρέθηκε να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ.

Μετά και το δημοσίευμα των New York Times που επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του Documento για τη διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ, για την αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται για σαφές ότι για «πολλοστή φορά ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού», γεγονός που εγείρει τρία νέα ερωτήματα που απευθύνει προς την κυβέρνηση ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την αποκάλυψη του Documento, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της κ. Σίφορντ η ΑΔΑΕ προχώρησε στη διενέργεια ελέγχου στον πάροχο τηλεπικοινωνίας Vodafone, από την οποία και προέκυψε ότι η κ. Σίφορντ βρίσκονταν στα «ραντάρ» των κοριών της ΕΥΠ.

Βέβαια, το νήμα της ιστορίας πίσω από την παρακολούθηση της κ. Σίφορντ δεν ξεκινά από τη στιγμή εκείνη που η πολιτική επιστήμονας και νομικός, , κατέθεσε το σχετικό αίτημα στην ΑΔΑΕ. Η κ. Σίφορντ απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ έπειτα από την αποκάλυψη του Documento στις 13 Νοεμβρίου του 2022 βάση της οποίας, η ίδια βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Τα 3 καίρια ερωτήματα μετά τις νέες αποκαλύψεις

Δια του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιάννη Ραγκούση, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει τρία πολύ κρίσιμα ερωτήματα προς την κυβέρνηση προκειμένου να έρθουν στο φως όλες οι απαντήσεις για την διπλή παρακολούθηση της κ. Σίφορντ.

«· Για ποιο λόγο η ΕΥΠ ανανέωσε 6 φορές την εντολή παρακολούθησης της κ. Σίφορντ;

· Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να παρακολουθηθεί Αμερικανίδα υπήκοος;

· Ποιος έδωσε, κ. Πιερρακάκη, πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού της, προκειμένου εν συνεχεία να επιμολυνθεί το κινητό της;»

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω πιεστικά ερωτήματα καταθέτει ο Γιάννης Ραγκούσης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο οποίος ήδη από χθες δήλωνε ότι «οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τους Μητσοτάκη και Πιερρακάκη» για τη διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Ραγκούση: 

«Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ»

Για τρίτη ημέρα οι κ. Μητσοτάκης και Πιερρακάκης κρύβονται μετά την αποκάλυψη των New York Times για τη διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ.

Πέραν από το γεγονός ότι για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού για το ίδιο κέντρο, πλέον προκύπτουν νέα καίρια ερωτήματα:

Για ποιο λόγο η ΕΥΠ ανανέωσε 6 φορές την εντολή παρακολούθησης της κ. Σίφορντ;

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να παρακολουθηθεί Αμερικανίδα υπήκοος;

Ποιος έδωσε, κ. Πιερρακάκη, πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού της, προκειμένου εν συνεχεία να επιμολυνθεί το κινητό της;

Όσο και να κρύβονται, θα απαντήσουν θέλουν δε θέλουν». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter