«Τάµατα» και µεταρρυθµίσεις

«Τάµατα» και µεταρρυθµίσεις

Τη στιγµή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης µιλάει στο εσωτερικό για «πολυδύναµο εκσυγχρονισµό», στο εξωτερικό και πιο συγκεκριµένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίθηκε ψήφισµα-κόλαφος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, στο οποίο εκφράζεται µεγάλη ανησυχία για την ποιότητα της δηµοκρατίας και την ελευθερία του Τύπου.

Μάλιστα ενώ ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης απουσίαζε, η Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου ανέφερε ότι «για έβδοµη φορά η γνωστή σε όλους εµµονική και πολιτικά υποκινούµενη οµάδα ευρωβουλευτών φέρνει στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισµα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των µέσων ενηµέρωσης στην Ελλάδα. Scripta manent. Ελληνες ευρωβουλευτές συκοφαντούν την Ελλάδα για µικροκοµµατικό όφελος ενόψει των ευρωεκλογών».

Πράγµατι… scripta manent: οι θεωρίες συνωµοσίας µπορεί να πείθουν για κάποιο διάστηµα αρκετούς πολίτες, όµως αυτό δεν διαρκεί για πολύ, διότι το κράτος δικαίου δεν δοµείται µε «τάµατα» αλλά µε συγκεκριµένες µεταρρυθµίσεις που διευρύνουν τα όρια της δηµοκρατίας, της ελευθερίας του Τύπου και της δικαιοσύνης.
Α.Κ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter