Τα «Διαμάντια» της Σάμου

Τα «Διαμάντια» της Σάμου

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συνεχίζουν να κατακτούν την κορυφή στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου φροντίζει πάντα να εκπλήσσει, εντός και εκτός συνόρων. Ο κόπος και το μεράκι των αμπελοκαλλιεργητών του νησιού επιβραβεύτηκε για ακόμη μία φορά, έχοντας σαν κριτές αποκλειστικά γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα, στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde Concours International 2021 που διεξήχθη στο Μονακό, ο ΕΟΣ Σάμου μεγάλωσε την διαμαντένια του συλλογή και τις τιμητικές διακρίσεις.

Το «Μοσχάτο Άσπρο» απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το medallie «Diamant» και την τιμητική διάκριση «Τrophee Admirable». Το συγκεκριμένο κρασί είναι συνηθισμένο σε βραβεύσεις, καθώς στον ίδιο διαγωνισμό το 2019, είχε χαρακτηριστεί ως το 2ο καλύτερο κρασί της διοργάνωσης και το ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ξηρών λευκών από εκείνα που συμμετείχαν τη χρονιά εκείνη στο 13ο Concours International.

Στην κορυφή έφτασαν και οι… «Ψηλές Κορφές», το εκλεκτό λευκό ξηρό κρασί από τους, το οποίο απέσπασε κι αυτό το δικό του «Diamant» στη List de Vins Mention Honorifique.

Στα του διαγωνισμού, ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας «Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου» και του τρόπου που αυτή η συγκεκριμένη ποικιλία βρίσκει την ποιοτική της έκφρασή της και σε ξηρό κρασί. Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα για την οινολογία, το κρασί, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ αυστηρά και αδιάβλητα. Στο διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα για την οινολογία, το κρασί, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ αυστηρά και αδιάβλητα.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν με 2 διαμαντένια βραβεία έχει τιμηθεί από τον ίδιο διαγωνισμό και το εκλεκτό, παλαιωμένο γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Anthemis. To πρώτο του «διαμάντι» , το πήρε στο διαγωνισμό του 2011 και το δεύτερο, στο διαγωνισμό του 2019.

Αντί επιλόγου, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι πως όταν τα «διαμάντια» προσφέρονται από τις κυρίες, η βαρύτητα και η αξία είναι πάντα διαφορετικές.

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter