Τα fake news του υπουργείου Υγείας για την πρωτιά της Ελλάδας στα τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα

Τα fake news του υπουργείου Υγείας για την πρωτιά της Ελλάδας στα τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα

Από τη Δευτέρα το απόγευμα, το υπουργείο Υγείας καυχιέται πως η Ελλάδα διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ευρώπη, επικαλούμενο έρευνα του «Our World Data».

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, η Ελλάδα, μέχρι στιγμής (6 Μαΐου) έχει διενεργήσει 32,9 τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα και βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατάταξη. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στον χάρτη δεν έρχεται πρώτη στην Ευρώπη όπως έσπευσε να διατυμπανίσει το υπουργείο Υγείας και τα σχετικά μέσα ενημέρωσης. 

Στον πίνακα του «Our World Data» στον οποίο μπορεί κάποιος να προσθέσει όποια χώρα θέλει, η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό τεστ ανά θετικό κρούσμα. Πάνω από τη χώρα μας βρίσκεται η Τσεχία με 35,6 και η Εσθονία με 34,6. 

Ο ΣΚΑΙ ήταν από τα πρώτα κανάλια που παρουσίασαν τον συγκεκριμένο πίνακα που δείχνει πρώτη την Ελλάδα επαινώντας την στρατηγική που ακολούθησε η χώρα, ξεχνώντας ωστόσο, να προσθέσουν στο κανάλι άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες τα πήγαν ακόμα καλύτερα από την Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό πίνακα

 

Ο ίδιος πίνακας όπως τον παρουσίασε ο ΣΚΑΙ και άλλα μέσα με την τακτική του κόψε – ράψε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter