Τα μυστικά για έναν καλό βραδινό ύπνο

Τα μυστικά για έναν καλό βραδινό ύπνο

Από τα κλινοσκεπάσματα μέχρι το στρώμα και έναν χαλαρωτικό συνδυασμό χρωμάτων, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.

Η στέρηση ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου πιστεύεται ότι επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα και την ευημερία των ανθρώπων, έτσι η έρευνα των ειδικών εστιάζει εδώ και καιρό στο πώς να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

Πλέον, πιστεύεται ευρέως ότι ορισμένες συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο, όπως η τήρηση μιας τακτικής ρουτίνας και ο περιορισμός του χρόνου που αφιερώνει κανείς στην οθόνη λίγο πριν κοιμηθεί.

Η επιλογή κρεβατιού, είναι επίσης σημαντική. Τα τελευταία χρόνια μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή κλινοσκεπασμάτων είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι καταναλωτές κάνουν πιο προσεκτικές επιλογές. Πέρα από την αισθητική, οι επενδύουν όλο και πιο προσεκτικά σε στρώματα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και μαξιλάρια, όλα βαθμονομημένα για τη βελτιστοποίηση του ύπνου.

Ο Covid-19 έκανε τους ανθρώπους να φροντίσουν περισσότερο για την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένου του ύπνου. Έτσι, άρχισε να παρατηρείται μια αυξανόμενη ζήτηση για στρώματα φτιαγμένα με φυσικά υλικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

«Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρουν τον σωστό συνδυασμό στρώματος που να υποστηρίζει τη σωστή ευθυγράμμιση, διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη ευθεία», υποστήριξε ο Μαρκ Τρέμλετ, συνιδρυτής της Naturalmat με έδρα το Ντέβον, η οποία κατασκευάζει στρώματα και κρεβάτια από βιολογικά υλικά.

«Αυτό είναι το “κλειδί” για την επίτευξη ενός καλού ύπνου. Η μόνη επιστήμη που σχετίζεται με τη σωστή επιλογή του στρώματος, είναι το βάρος ενός ατόμου. Οι βαρύτεροι άνθρωποι πρέπει επιλέγουν ένα πιο σκληρό στρώμα. Επίσης, δεν πρέπει να κοιμάται κανείς με τρόπο που το σώμα του να σχηματίζει μια κοιλότητα στο στρώμα και η σπονδυλική στήλη να μην είναι ίσια», πρόσθεσε

Σύμφωνα με την Δρ Άλι Χέαρ, ειδική για τον ύπνο στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου, «υπάρχουν στοιχεία ότι τα υποστηρικτικά στρώματα και τα μαξιλάρια βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, ειδικά για άτομα με χρόνιο πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα».

Επιπλέον, τα κλινοσκεπάσματα σε χαλαρωτικούς χρωματικούς συνδυασμούς βοηθούν στη χαλάρωση του ατόμου, με αποτέλεσμα να έχει εν τέλει και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Τα συνθετικά κλινοσκεπάσματα ήταν εξαιρετικά δημοφιλή μέχρι τη δεκαετία του 1980. «Αλλά τώρα είναι ευρύτερα διαθέσιμα και σχετικά προσιτά τα κλινοσκεπάσματα από φυσικές ίνες, τα οποία κατασκευάζονται από εταιρείες που λαμβάνουν υπόψη τη σημασία του καλού ύπνου», εξήγησε ο Τρέμλετ.

«Είναι ευρέως αποδεκτό ότι δύο βασικά εμπόδια για έναν καλό ύπνο είναι η ζέστη και η υγρασία. Οι φυσικές ίνες στα κλινοσκεπάσματα κρατούν και τα δύο μακριά από το σώμα. Κάθε άτομο χάνει έως και μισό λίτρο ιδρώτα τη νύχτα. Οι φυσικές ίνες κρατούν αυτή την υγρασία μακριά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Παχυσαρκία: Μπορεί να αντιμετωπιστεί οριστικά η «μάστιγα» της εποχής; 

Κορονοϊός: Η πανδημία μείωσε το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά ενάμιση χρόνο

Αρρυθμίες σε άτομα με φυσιολογική καρδιά – Πρέπει να μας ανησυχούν;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter