Τέλη Κυκλοφορίας: «Παράθυρο» για παράταση – Τα σενάρια για τα πρόστιμα

Τέλη Κυκλοφορίας: «Παράθυρο» για παράταση – Τα σενάρια για τα πρόστιμα

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 ολοκληρώνεται η προθεσμία πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας, ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για ολιγοήμερη παράταση. Όπως όλα δείχνουν, θα πρόκειται για επιμήκυνση του χρονικού περιθωρίου κατά 10 – 15 ημέρες, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2024.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νομοθετική παρέμβαση, ούτως ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά οι παρατάσεις στην προθεσμία πληρωμής. Ο υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως-γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία-για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».

Διαβάστε επίσης: Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαρρέονται πληροφορίες για πιθανή αλλαγή στα ύψη των προστίμων, όσον αφορά τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας εντός του χρονικού περιθωρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών μελετά την εφαρμογή ποινών ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης στην καταβολή των τελών. Ουσιαστικά, όσο νωρίτερα πληρωθούν, έστω και εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι προς ώρας, το πρόστιμο για εκπρόθεσμη πληρωμή είναι:

  • Ίσο με το ύψος των τελών στην περίπτωση που το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Ίσο με το 50% των τελών για όχημα επιβατικό Δ.Χ
  • Μηδενικό εφόσον τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter