Τέμπη: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο γιατρών και του επιθεωρητή του ΟΣΕ για την αναρρωτική άδεια

Τέμπη: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο γιατρών και του επιθεωρητή του ΟΣΕ για την αναρρωτική άδεια

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 2024 πήρε η δίκη των δύο γιατρών και του Επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημ. Νικολάου για την υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας λίγες μόλις ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα 1 Απριλίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου επρόκειτο να καθίσουν ο τότε διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ο επιμελητής της Νευροχειρουργικής Αθ. Μανιώτης και ο ίδιος ο επιθεωρητής, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας η προσωρινή κράτησή του μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δείτε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Σε δίκη δύο γιατροί και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ για την υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Επιθεωρητή ο οποίος είναι δικηγόρος Αθηνών, ζήτησε και έλαβε αναβολή για τον Οκτώβριο.

Ο κ. Χαυτούρας κατηγορείται ότι με πρόθεση προκάλεσε την απόφαση του κ. Μανιώτη για την χορήγηση της άδειας και, συγκεκριμένα, ενεργώντας με πειθώ και παραινέσεις έπεισε τον διοικητικό υφιστάμενό του να δώσει ψευδή βεβαίωση. Ο ίδιος δεν υπέβαλε σε ουδεμία εξέταση τον Επιθεωρητή και επομένως δεν μπορούσε να βεβαιώσει την ύπαρξη ή και την έκταση πιθανού νευροχειρουργικού προβλήματος του τελευταίου, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τον διευκολύνει να απουσιάσει από την εργασία του ως Σταθμάρχης του ΟΣΕ.

Ο κ. Μανιώτης από την πλευρά του κατηγορείται ότι με τις ταυτόχρονες ιδιότητες του Επιμελητή Α΄ της Νευροχειρουργικής Κλινικής, του εφημερεύοντος γιατρού και του επιβλέποντος του Εξωτερικού Ιατρείου της συγκεκριμένης κλινικής, υπέγραψε ψευδή ιατρική γνωμάτευση, με βάση την οποία ο Επιθεωρητής ζήτησε την χορήγηση πολυήμερης αναρρωτικής άδειας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Μανιώτης ουδέποτε εξέτασε τον κ. Νικολάου, ο οποίος πράγματι επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία της Νευροχειρουργικής Κλινικής και χωρίς να υποβληθεί σε οποιαδήποτε διαγνωστική εξέταση, ο γιατρός εξέδωσε ιατρική γνωμάτευση με αναγραφόμενη διάγνωση «Διαταραχές των οσφυϊκών και άλλων μεσοσπονδύλων δίσκων με ριζοπάθεια». Δεν συνταγογράφησε, ωστόσο, οποιαδήποτε σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι ο Επιθεωρητής είχε τραυματιστεί το 2008, αλλά την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον δεν παρουσίαζε καμία σημαντική δυσκολία κίνησης, που να σχετίζεται με τα πόδια, την μέση ή γενικότερα την περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι, γνωρίζοντας προσωπικά τον Νίκο Χαυτούρα, και θέλοντας να δικαιολογήσει την απουσία από την εργασία του, έπεισε τον τελευταίο να διαπράξει την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση. Επίσης, εν γνώσει του ο Επιθεωρητής χρησιμοποίησε ψευδή βεβαίωση – πλαστό κατά περιεχόμενο δημόσιο έγγραφο, προκειμένου να εγκριθεί η χορήγηση σε αυτόν της αναρρωτικής άδειας 30 ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ιδού τα 20 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος

Κασσελάκης: Ιδού το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Θα συνεχίσει τη συγκάλυψη ο Μητσοτάκης; (Video)

Κολωνός: Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης – Το δικαστήριο κρίνει τα ελαφρυντικά για Μίχο και τους άλλους καταδικασθέντες

Κωνσταντινούπολη: Πανηγυρισμοί μετά τη νίκη Ιμάμογλου – «Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή» (Photos)

Πρωταπριλιά: Τα «μακαρονόδεντρα» του BBC, οι «ιπτάμενοι πιγκουίνοι» και η εισβολή… τεράτων στο Σικάγο (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter