Τέμπη: Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Τέμπη: Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο παραπομπής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών η Κομισιόν απαντώντας μετά από τέσσερις μήνες σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενας Κουντουρά.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, είναι ακόμα υπό εξέταση η έκθεση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ ως προς την εφαρμογή στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με ανοικτό το ενδεχόμενο έναρξης της διαδικασίας επί παραβάσει για την Ελλάδα, αν εντοπιστούν παραβιάσεις του δικαίου της ΕΕ και δεν υπάρξει συμμόρφωση.

Σημειώνεται ότι ενδεχόμενο έναρξης διαδικασίας επί παραβάσει, είναι το πρώτο βήμα πριν την παραπομπή μιας χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όλα αυτά, την ώρα που η έκθεση του Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβγαλε στη «σέντρα» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με τον εκτελεστικό διευθυντής του Οργανισμού να τονίζει ότι παρά τις προειδοποιήσεις, οι ελληνικές αρχές δεν αντέδρασαν εγκαίρως για να διασφαλίσουν το σιδηροδρομικό σύστημα της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Η διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κάνει υποδείξεις στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Επιστολή στο Documento

Ασέβεια για τα Τέμπη, το άθλιο χιούμορ του Δημήτρη Μαρκόπουλου της ΝΔ

Τέμπη: Οργή συγγενών για την ασέβεια Μαρκόπουλου – «Πρέπει να ντρέπεστε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter