Τέμπη: Η Ντίνα που επέζησε από το 2ο βαγόνι αφηγείται – Χρειάστηκα 25 χειρουργεία (Video)

Τέμπη: Η Ντίνα που επέζησε από το 2ο βαγόνι αφηγείται – Χρειάστηκα 25 χειρουργεία (Video)

Σήμερα είναι 27 χρόνων. Εργαζόταν στον τουριστικό τομέα και την ενδιέφερε ο αθλητισμός, η κιθάρα, το τραγούδι.

Η Ντίνα Μαγδαλιανίδη βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας Intercity 62. Γλίτωσε «από θαύμα» και μέχρι σήμερα δίνει το δικό της αγώνα με τη βοήθεια των γιατρών. Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα, προσπαθώντας να ξεπεράσει, όσο γίνεται, αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Η ίδια δεν είχε ξαναταξιδέψει με τρένο όπως λέει. «Μετά τα Τέμπη και το 2003* θεωρούσαμε όλοι ότι τα τρένα ήταν πιο ασφαλή» λέει η ίδια.

«Έσπασα όλο μου το σώμα»

«Εγώ μπήκα κατευθείαν στη ΜΕΘ γιατί ήμουνα σε κρίσιμη κατάσταση. Έσπασα όλο μου το σώμα. Σπονδύλους, όλους σχεδόν, όλα μου τα πλευρά. Πλευρά μπήκαν στα πνευμόνια, οπότε δεν μπορούσα καν να αναπνεύσω, κλείδα, στέρνο, ωμοπλάτη… Όλα, όλα! Ό,τι μπορείς να σπάσεις το έσπασα! Αλλά σε φρικτή κατάσταση ήταν το πόδι στο οποίο έσπασα όλα τα αγγεία. Είχε μείνει ένα αγγείο, το οποίο και μπόρεσαν έτσι να το σώσουν το πόδι.»

«Κάθε μέρα είχα εγχείρηση. Ήταν πάρα πολύ επίπονο… Ξυπνούσα στα αίματα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το πόσο, πόσος πόνος. Ακόμα και τώρα πολύ ισχυρά φάρμακα που ανήκουν στα οπιοειδή.»

Το «σήμερα»

«Και από το σπίτι μου φοβάμαι να βγω. Το να δίνουμε συμβουλές είναι το μόνο εύκολο, αλλά το να το ζούμε είναι τελείως διαφορετικό.»

«Σε όλους αυτούς που έχουν ζήσει ακόμα και κάποιο τροχαίο ή αντίστοιχο δυστύχημα ή κάποια απώλεια, ή οποιαδήποτε αναπηρία, να προσπαθούν να μην το βάζουν κάτω.»

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τέμπη: Τα ντοκουμέντα της εκχωμάτωσης και του μπαζώματος σε 443 δευτερόλεπτα (Video)

Πραγματογνώμονες Συλλόγου «Τέμπη» απαντούν στον Μητσοτάκη: Ερευνώνονται όλα τα πλοκάμια της υπηρεσιακής ανεπάρκειας

Τέμπη: Συγκλονίζει η επιζήσασα Ντίνα Μαγδαλιανίδη – «Να αποκτήσω έστω το 30% της ζωής που είχα πριν…»

Έγκλημα Τέμπη: Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 θυμάτων έξω από τη Βουλή (Video)

Μαρία Καρυστιανού: «Θα δικαιωθείς κόρη μου, όλοι σας…»

* Στις 13 Απριλίου του 2003, λεωφορείο που μετέφερε 49 μαθητές της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, κινούνταν με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Στο ύψος των Τεμπών, το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, το οποίο έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα. Το φορτηγό μετέφερε φύλλα νοβοπάν, τα οποία απελευθερώθηκαν από τη σύγκρουση και μπήκαν μέσα στο λεωφορείο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, αλλά και της μετακίνησης του φορτίου του φορτηγού, ήταν να χάσουν τη ζωή τους 21 μαθητές και επιπλέον να τραυματιστούν σοβαρά 9 και άλλοι 26 ελαφριά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter