Τέμπη: Συμπληρωματική δειγματοληψία στο ιδιόκτητο οικόπεδο μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή – Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι

Τέμπη: Συμπληρωματική δειγματοληψία στο ιδιόκτητο οικόπεδο μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή – Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι

Συμπληρωματική δειγματοληψία πρόκειται να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στο οικόπεδο της εταιρείας «Πανδρεμμένος» -όπου παράνομα μεταφέρθηκαν περίπου 25 φορτηγά με αδρανή υλικά και πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος- έπειτα από εντολή του εφέτη ανακριτή, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες συγγενών και πραγματογνωμόνων για την ορθότητα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento μετά από χαρτογράφηση που έγινε στον χώρο από την ομάδα Anubis με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στον εντοπισμό, εκτιμήθηκε πως το υλικό που υπάρχει στο χώρο (αναχώματα) είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τα δείγματα που ελήφθησαν, τα οποία αντίστοιχα είναι πολύ λίγα. Πιθανώς τα δείγματα να ήταν λειψά, οπότε η συμπληρωματική δειγματοληψία πρόκειται να διασφαλίσει πως τα δείγματα θα παρθούν επαρκώς και από τα σωστά σημεία, καθώς στο οικόπεδο έχουν μεταφερθεί μπάζα και από άλλα σημεία, όπως έχει δηλώσει ενώπιον του ανακριτή ο ίδιος ο εργολάβος.

Ως εκ τούτου ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή για νέα δειγματοληψία στο ιδιόκτητο οικόπεδο, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου, παρουσία δικαστικών πραγματογνωμόνων, ειδικών τεχνικών συμβούλων, συγγενών θυμάτων, νομικών και φυσικά υπαλλήλων του γενικού χημείου του κράτους. Πιθανόν η δειγματοληψία να γίνει με ειδικά μηχανήματα «ελαφρού τύπου».

Η νέα αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει συγγενείς θυμάτων και τεχνικούς συμβούλους που έκαναν λόγο για λανθασμένη μεθοδολογία στην δειγματοληψία, η οποία θα μπορούσε να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα.

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν

Συγκεκριμένα ο Dr. Παπαδάκης Εμμανουήλ, καθηγητής εφαρμοσμένων μαθηματικών στο University of Houston Texas, μέλος την ομάδας τεχνικών συμβούλων του «Συλλόγου Τέμπη 2023» και μεμονωμένων οικογενειών είχε δηλώσει σχετικά με τις διαδικασίες δειγματοληψίας που έγιναν στο ιδιόκτητο οικόπεδο πως:

«Για μια όμως ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι η θεωρητική γνώση των Ελλήνων επιστημόνων για τον τρόπο και την διαδικασία δειγματισμού είναι ελλιπής όπως και η μη επαρκής γνώση για τις ακολουθούμενες πρακτικές.

Τόσο οι χημικοί της Λάρισας όσο και παρόντες τεχνικοί σύμβουλοι όπως προβλήθηκαν στα ΜΜΕ, δεν συνέλεξαν ή δεν απαίτησαν να συλλεγούν, επαρκή αριθμό δειγμάτων, μάλλον λόγω άγνοιας βασικών πρακτικών αρχών της στατιστικής.

Δώδεκα(12) δείγματα είναι μικρός αριθμός για μια αξιόπιστη έρευνα ειδικά όταν ψάχνεις κάτι σπάνιο και κάτω από αυτές τις συνθήκες μετά παρέλευση 13 μηνών.

Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο θέμα αν έψαξαν τα σωστά χώματα. Ας πούμε ότι το έκαναν. Τέλος η δειγματοληψία δεν έγινε με εργαλεία αφαίρεσης στήλης χώματος (καρότα) ώστε να λαμβάνεται δείγμα από όλη τη διαστρωμάτωση του κάθε φορτίου χωμάτων (…).

Διαπιστώθηκε επίσης κατά την δειγματοληψία παρουσία μηχανοκίνητων οχημάτων, άσχετων ανθρώπων, ΜΜΕ κ.α. , γεγονός αντικανονικό και απαράδεκτο που από μόνο του αποτελεί ουσιαστική ακύρωση της διαδικασίας.

Η παρουσία Τεχνικών συμβούλων κατά τις προανακριτικές ή ανακριτικές πράξεις, έχει ως μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση της αντικειμενικότητας της διαδικασίας, η οποία δεν μπορεί να διασφαλιστεί εάν δεν ακολουθηθεί και η σωστή μεθοδολογία και ως εκ τούτου πρέπει να διαφοροποιούνται άμεσα χωρίς να εκφράζουν προσωπικά αλλά τεχνοκρατικά συναισθήματα.

Στην προκείμενη περίπτωση (έτσι όπως ενημερωθήκαμε από δηλώσεις στα ΜΜΕ), δεν ακολουθήθηκε η ορθή μεθοδολογία και όπως επιβάλλουν οι στατιστικοί κανόνες για τον προσδιορισμό του αριθμού των δειγμάτων.

Επομένως εξ υπαρχής με αυτόν τον τρόπο έχει υπονομευτεί η αντικειμενικότητα της διαδικασίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο χώρος παρέμεινε απροστάτευτος για κάθε μόλυνση επί 13 μήνες, πόσο μάλλον που δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ακρίβεια των ισχυρισμών ότι το διερευνώμενο έδαφος είναι εξ ολοκλήρου , ή μόνο αυτό, από την περιοχή του δυστυχήματος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανοιχτή επιστολή του ο δρ. Παπαδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Βουλή: Αίρεται η ασυλία Βελόπουλου – Ο τρολ λογαριασμός, ο πατέρας του Φλώρου και η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση

Νέα «φροντιστήρια» στη ΝΔ: Αυτή τη φορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές – Φόβοι για επικοινωνιακά λάθη

Παραιτήθηκε ο «εκλεκτός» της φον ντερ Λάιεν μετά την κατακραυγή

Εορταστικό ωράριο – Πάσχα 2024: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter