Τεμπονέρας: «Δεν προτείνω τη συγκόλληση κομμάτων» – Τι είπε για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τεμπονέρας: «Δεν προτείνω τη συγκόλληση κομμάτων» – Τι είπε για τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για εκείνον, ο Διονύσης Τεμπονέρας χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «σπίτι του» και τόνισε πως είναι «κοινωνική ανάγκη» να συμμετέχει το κόμμα «στη συγκρότηση ενός μετώπου δημοκρατίας που θα στοχεύει στην αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, επανέλαβε αυτό που είχε τονίσει προ ημερών στο Documento. Ότι δηλαδή, στόχος της εκδήλωσης με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη είναι να ανοίξει η συζήτηση από τώρα για τη συνεννόηση της Κεντροαριστεράς, με κάθε κόμμα να κρατά την αυτοτέλεια του, και τίποτα παραπάνω.

«Το ζητούμενο αφορά τη συμπόρευση για λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστά πρόταση για συγκολλήσεις κομμάτων. Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία, παρά τις επαμφοτερίζουσες στάσεις κομματικών ηγεσιών» είπε, και συμπλήρωσε πως πρέπει «να διαμορφωθεί από τα κάτω μια εθνική γραμμή των προοδευτικών δυνάμεων για τα μεγάλα προβλήματα».

Παρ’ όλα αυτά, από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θα παραστούν κορυφαία στελέχη του κόμματος, με κάποιους να κρατούν πολύ σκληρή στάση και να λένε πως στόχος του νεαρού στελέχους είναι να αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη και να διεκδικήσει την προεδρία στο άμεσο μέλλον.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μετά από αίτημα του, συναντήθηκε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ξεκαθάρισαν πως δεν θα παραστεί ούτε στην εκδήλωση Τεμπονέρα-Αχτσιόγλου-Χριστοδουλάκη, ούτε σε καμία άλλη εκδήλωση τις επόμενες ημέρες πέραν του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Ξένο σώμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας

«Ο Τεμπονέρας είναι μόνος του» – Σαφείς αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από την εκδήλωση με Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου

Συνεργάτες Τσίπρα: «Ο Τεμπονέρας ζήτησε τη συνάντηση» – Δε θα παραστεί σε καμία πολιτική εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter