Τένις: Η Βοντρούσοβα «βασίλισσα» στο Ουίμπλεντον

Τένις: Η Βοντρούσοβα «βασίλισσα» στο Ουίμπλεντον

Στα χέρια της άσημης Μαρκέτα Βοντρούσοβα κατέληξε το σκήπτρο του φετινού τουρνουά Ουίμπλεντον. Η 24χρονη Τσέχα νίκησε στον τελικό την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ με 6-4, 6-4.

«Είναι τρελό αυτό που ζω, πέρυσι ήμουν τουρίστρια στο Λονδίνο και τώρα κρατάω το τρόπαιο», είπε η Βοντρούσοβα από το μικρόφωνο των διοργανωτών. «Έδωσα όλο μου τον εαυτό για αυτόν τον τίτλο, είμαι εξαντλημένη. Τον αφιερώνω στον σύζυγό μου που είναι εδώ, αύριο έχουμε την πρώτη επέτειο γάμου».

Η Βοντρούσοβα, νούμερο 42 στον Κόσμο, δεν βρισκόταν καν στο κύριο ταμπλό του τουρνουά και έγινε η πρώτη unseeded πρωταθλήτρια από το 1963. Η Μπίλι Τζιν Κινγκ, που πέτυχε τον ίδιο άθλο πριν από 60 χρόνια, ήταν παρούσα σήμερα στο Ουίμπλεντον. Tη Δευτέρα η Βοντρούσοβα θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Τοp-10 της λίστας της WTA.

Ο Ζαμπέρ, που αποχώρησε με λυγμούς, ηττήθηκε και στον περυσινό τελικό του Ουίμπλεντον, από την Έλενα Ριμπάκινα. «Είναι η πιο επώδυνη στιγμή της καριέρας μου», ομολόγησε, μέσα σε θερμό χειροκρότημα από τους Βρετανούς. “Υπόσχομαι ότι θα επιστρέψω για να κερδίσω”.

Στον κυριακάτικο τελικό των Ανδρών θα διεκδικήσουν τον τίτλο ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ, νικητές με 3-0 σετ απέναντι στους Γιανίκ Σίνερ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ αντίστοιχα. Ο τροπαιούχος θα αναρριχηθεί στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter