Τένις: Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον Αλκαράθ

Τένις: Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον Αλκαράθ
Spain's Carlos Alcaraz plays a shot against Greece's Stefanos Tsitsipas during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, June 6, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Σε υπόκλιση του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον κορυφαίο τενίστα του Κόσμου εξελίχθηκε ο προημιτελικός του Ρολάν Γκαρός. Ο 20χρονος Κάρλος Αλκαράθ έκανε επίδειξη δύναμης και σφράγισε χωρίς απώλειες το εισιτήριό του για την τετράδα, όπου τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς: 2-6, 3-6, 6-7 (5).  

Ο Τσιτσιπάς αποσόβησε ένα ματς-πόιντ στο 2-5 και ένα στο 4-5 του τρίτου σετ, ισοφάρισε σε 5-5, αλλά νικήθηκε στις λεπτομέρειες στο tiebreak με 7-5 και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του.

Τον αγώνα, που κράτησε 2 ώρες και 12 λεπτά, παρακολούθησαν περίπου 20.000 θεατές. Tα άλλα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά των Ανδρών θα διεκδικήσουν αύριο οι Ρούνε (Δανία) – Ρουουντ (Νορβηγία) και Ετσεβέρι (Αργεντινή) – Ζβέρεφ (Γερμανία).

Ο 25χρονος Τσιτσιπάς έχει αναρριχηθεί προσωρινά στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αναμένεται να πέσει ξανά στο 5 τις επόμενες ημέρες. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε φτάσει μέχρι τον τελικό στο χώμα του Παρισινού Όπεν του 2021.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter