Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεση μέσω Facebook – Πυροβολούσε επί 45 λεπτά (Video)

Τέξας: Ο 18χρονος μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεση μέσω Facebook – Πυροβολούσε επί 45 λεπτά (Video)

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει παγκοσμίως το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τη γιαγιά του, 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Επίσης, ακόμη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη: Ένα 10χρονο κορίτσι και μια 66χρονη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, εδώ δύο ανήλικες φέρουν πιο ελαφρά τραύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, ο μακελάρης είχε προειδοποιήσει για την επίθεσή του με αναρτήσεις στο Facebook μισή ώρα πριν από τη φονική επίθεση. Συγκεκριμένα, σε σειρά αναρτήσεων ενημέρωνε για τα όσα έκανε σε ζωντανό χρόνο. Αρχικά ανέφερε πως δολοφόνησε τη γιαγιά του και έπειτα ανακοίνωσε για την πρόθεσή του να εισβάλει στο δημοτικό σχολείο.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Τέξας: Αυτά είναι τα πρώτα θύματα από το αιματοκύλισμα – Θρηνούν οι οικογένειες τους

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, ο δράστης πυροβόλησε τη γιαγιά του στο πρόσωπο πριν προχωρήσει στις υπόλοιπες δολοφονίες. Όπως ανέφεραν δε εκπρόσωποι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, πέταξε ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά όταν αντιμετώπισε έναν υπάλληλο του δημοτικού και πριν μπει στο σχολείο.

Πυροβολούσε επί 45 λεπτά ο δράστης

Μαζί με τις αστυνομικές αρχές και τη συνοριοφυλακή, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης ήταν και ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς. Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πυροβολισμοί κράτησαν τουλάχιστον 45 λεπτά από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό στο σχολείο.

Όπως έγινε γνωστό, ο 18χρονος μακελάρης αγόρασε νόμιμα τα δύο τουφέκια AR-15 και τα 375 φυσίγγια την περασμένη εβδομάδα, μετά τα 18α γενέθλια του. Πριν από την επίθεση, άφησε ένα πυροβόλο όπλο στο φορτηγό του και πέταξε πυρομαχικά στην είσοδο του σχολείου.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Τέξας: Οι ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις και οι φωτογραφίες του 18χρονου μακελάρη

Αξιωματούχος των αρχών επιβολής του νόμου δήλωσε ότι όλα τα θύματα βρίσκονταν στην ίδια τάξη, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται συνέντευξη του CNN με τον υπαστυνόμο Christopher Olivarez του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Ο δράστης δεχόταν bullying και σταδιακά γινόταν βίαιος

«Ιδιαίτερα μοναχικό χαρακτήρα αλλά με επιθετικές τάσεις» χαρακτηρίζουν τον 18χρονο που σκόρπισε τον θάνατο συμμαθητές και συνάλδεφοί του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο δράστης δεχόταν εκφοβισμό ενώ καταγόταν από φτωχή οικογένεια και συχνά έκανε κοπάνες.

Όπως γράφει η Washington Post, ο 18χρονος δεχόταν σκληρά μηνύματα από συμμαθητές του επειδή τραύλιζε, αλλά και για τα ρούχα που φορούσε, ενώ πολλές φορές άκουγε και σκληρά ομοφοβικά σχόλια. Ένας συμμαθητής του από το παρελθόν είπε στο CNN ότι ήταν κάπως «κοντά» με τον Ράμος και έπαιζαν μαζί βιντεοπαιχνίδια και ότι στον μακελάρη του Τέξας άρεσε ιδιαίτερα το «Call of Duty». Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα κίνητρα του.

Άνθρωπος από τη γειτονιά του ανέφερε στο τοπικό δίκτυο Newsy του Τέξας ότι είδε τον 18χρονο, που εργαζόταν σε εστιατόριο της αλυσίδας Wendy’s, να διαπληκτίζεται με τη γιαγιά του, υποστηρίζοντας ότι ήταν «οργισμένος επειδή δεν αποφοίτησε» από το λύκειο.

Διαβάστε επίσης: Τέξας: Μακελειό σε δημοτικό σχολείο – Ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά κάτω των 10 ετών και δυο ενήλικες

Η γιαγιά ούρλιαξε στη συνέχεια «με πυροβόλησε, με πυροβόλησε» και ο Ράμος πήδηξε στο αυτοκίνητό του, απομακρύνθηκε και αφού τράκαρε λίγο πιο κάτω, βγήκε έξω και ξεκίνησε το μακελειό. Όπως αναφέρει η Washington Post, ο μακελάρης του Τέξας πήγε στο δημοτικό σχολείο και άρχισε να σκοτώνει τα παιδιά ένα 24ωρο μετά την αποφοίτηση των συμμαθητών του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γιαγιά του υπέκυψε στα τραύματά της.

«Μερικές φορές φερόταν πολύ ωμά στα κορίτσια κι έναν από τους μάγειρες ρωτώντας απειλητικά: “ξέρετε ποιος είμαι εγώ;”. Και έστελνε και ανάρμοστα μηνύματα στις κυρίες», είπε ένας από τους συναδέλφους του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν πολλά βίντεο με τον μακελάρη να πλακώνεται στο ξύλο με άλλα άτομα φορώντας γάντια πυγμαχίας σε τοπικό πάρκο. «Τα κουβαλούσε μαζί του», είπε.

Τέσσερα 24ωρα πριν από το μακελειό ο Ράμος φέρεται να έστειλε στον φίλο του μια φωτογραφία του αυτόματου όπλου και ενός γεμιστήρα με φυσίγγια των 5,56 χιλιοστών. «Πρέπει να είχε κάπου επτά γεμιστήρες. Του λέω “αδελφέ, τι τα θες αυτά;” και μου απάντησε: “μην ανησυχείς”», είπε ο συμμαθητής του.

Θρήνος για τα 19 παιδάκια και τις 2 δασκάλες

Σοκ έχει προκαλέσει το νέο μακελειό στο Τέξας των ΗΠΑ με θύματα μικρά παιδιά και δύο δασκάλες σε σχολείο. Δύο αγόρια, 9 και 10 ετών, καθώς και ένα κοριτσάκι 10 ετών, αναγνωρίστηκαν ως τα πρώτα θύματα του μακελειού στο δημοτικό σχολείο. Όμως, όλο και περισσότερα ονόματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αφού οι συγγενείς των νεκρών παιδιών δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τραγικά νέα που μαθαίνουν.

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής ενός βραβείου που έλαβε το παιδί λίγες ώρες πριν από το χτύπημα το μακελάρη, χωρίς να ξέρει όμως πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Η οικογένεια του Ουζιγιά Γκαρσία, 9 ετών, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Η Μακένα Λι Έλροντ, επίσης 10 ετών, είναι το τρίτο παιδί που ταυτοποιήθηκε νεκρό, όπως δήλωσε ένας οικογενειακό φίλος της οικογένειας. Ο πατέρας λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκφράσει τους φόβους του ότι το κοριτσάκι του μπορεί να μην είναι ζωντανό.

Ο Στίβεν Γκαρσία και η Τζένιφερ Λούγκο επιβεβαίωσαν ότι η κόρη τους, Έλι, σκοτώθηκε στο μακελειό της Τρίτης, αφού είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες.

Μακελειό στο Τέξας: Συγκλονίζει η περιγραφή εννιάχρονου «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter