Θα απαντήσει σε Σαμαρά ο Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Θα απαντήσει σε Σαμαρά ο Μητσοτάκης για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Σε εξέλιξη είναι η διήμερη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα στον πολιτικό γάμο, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες τριβές στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης τους τελευταίους μήνες.

Τηλέφωνα μέχρι και την τελευταία στιγμή

Στο Μαξίμου επικρατεί έντονη κινητικότητα, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αποτυπωθεί οργανωμένη πολιτική διαφωνία, που θα δημιουργούσε μεγάλη πολιτική φθορά στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, στην ολομέλεια της Βουλής θα τοποθετηθεί και ο Αντώνης Σαμαράς, οπότε σε οποιαδήποτε περίπτωση που ο αριθμός των διαφωνούντων επιλέξει τη στάση της καταψήφισης, τότε αυτομάτως ο πρώην πρωθυπουργός θα βγει ενδυναμωμένος. 

Σε αυτό το πλαίσιο τα τηλέφωνα στο Μαξίμου έχουν πάρει φωτιά. Μέχρι την τελευταία στιγμή ασκούνται έντονες πιέσεις στους διαφωνούντες, ώστε αντί να καταψηφίσουν, να επιλέξουν την «αξιοπρεπή στάση» της αποχής. Αυτή ήταν η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη από την στιγμή που άνοιξε επίσημα την συζήτηση για το νομοσχέδιο, όπως είχε άλλωστε αναφέρει σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής από τον πρωθυπουργό και το εάν θα απαντήσει στην κριτική που έχει κατά καιρούς ασκήσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεκάδες οι διαφωνούντες

Ο αριθμός των διαφωνούντων είναι μεγάλος, καθώς πάνω από 40 γαλάζιοι βουλευτές αναμένεται να μην στηρίξουν το νομοσχέδιο, ενώ περισσότεροι από 20 αναμένεται να το καταψηφίσουν. Βέβαια, επειδή οι ζυμώσεις συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή οι ισορροπίες είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Περνάει το νομοσχέδιο

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης, καθώς υπέρ έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας

Ανοιχτά τα μέτωπα των αγροτών και των φοιτητών

Ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση έχουν να αντιμετωπίσουν και τα μέτωπα των αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων, τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Παράλληλα, οι φοιτητές ανά την Ελλάδα συνεχίζουν τον αγώνα τους, για να μη περάσει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Μάλιστα, οι συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στις διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών, δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης προς την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομοφύλων: Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας από τα ακροδεξιά κόμματα

Αγρότες: Δεν τους έπεισαν οι επικοινωνιακές εξαγγελίες Μητσοτάκη – Νέες συνελεύσεις στα μπλόκα

Πρωταθλητής στα επιδόματα ο Μητσοτάκης – Έσπασε κάθε ρεκόρ

Κασσελάκης: Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, το πρώτο πράγμα που θα κάνω

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για Συντονιστικά και Νομαρχιακές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter