Θάνος Πλεύρης: Δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα» ο γάμος ομοφύλων (Video)

Θάνος Πλεύρης: Δεν είναι «ανθρώπινο δικαίωμα» ο γάμος ομοφύλων (Video)

Με όπλο στην φαρέτρα του ότι δεν έχει ψηφίσει ούτε το σύμφωνo συμβίωσης για τους ετερόφυλους -για το οποίο προφανώς υπερηφανεύεται- ο Θάνος Πλεύρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας καταφέρθηκε κατά της θέσπισης του γάμου ομοφύλων που φέρνει το κόμμα του στη Βουλή.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν εμπίπτει στα ανθρώπινα δικαιώματα, επικαλούμενος το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά είναι στην αρμοδιότητα του κράτους.

Για τον ίδιο -που μίλησε στην ΕΡΤ- το ζήτημα των παιδιών ρυθμίζεται με το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας μάλιστα πως ο θεσμός της ελληνικής οικογένειας προστατεύεται από το Σύνταγμα που «δεν προβλέπει δύο πατέρες και δύο μητέρες».

Για τον ίδιο μάλιστα «Το γεγονός ότι αλλοιώνεται η οικογένεια όπως την γνωρίζουμε μας αφορά όλους. Είναι αξιακό επιχείρημα».

Ο ίδιος αναφέρει πως δύο πατέρες ή δύο μητέρες «δεν υπάρχει ως οικογένεια». Ανησυχεί μάλιστα πως αν αυτό θεσμοθετηθεί, στα σχολεία θα διδάσκονται πως αυτό είναι οικογένεια.

Αναφέρει μάλιστα πως ένα παιδί δεν μπορεί να έχει δύο πατέρες ή δύο μητέρες. «Αυτό δεν το θέλουμε» συνεχίζει και προσθέτει «Το να αλλοιώνεται η οικογένεια όπως την γνωρίζουμε αφορά όλους».

Ο ίδιος συνεχίζει πως δεν θέλει να αλλάξει ένας θεσμός που λειτουργεί επί αιώνες, αρνούμενος στην ουσία την ίδια την εξέλιξη της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Γάμος ομοφύλων: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ενσωμάτωση στη σοσιαλδημοκρατία ή σύγχρονη Αριστερά και εμβάθυνση της συνεργασίας με τους σοσιαλιστές;

Έφοδος της αστυνομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Κινητοποιήσεις φοιτητών (Photo-Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter