Γάμος ομοφύλων: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γάμος ομοφύλων: Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ένα βήμα στο κενό αποφάσισε να κάνει η συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρώντας άμεσα στις κινήσεις για να περάσει το νομοσχέδιο για το γάμο ομοφύλων από τη Βουλή.

Χωρίς να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή βασίστηκε στην αντιπολίτευση για να παρουσιάσει ένα προοδευτικό πρόσωπο και ίσως και να υφαρπάξει ψήφους από τους «προοδευτικούς» πολίτες χωρίς να πληρώσει πολιτικά το τίμημα μεταξύ των ψηφοφόρων της, δεξιών, ακροδεξιών και προφανώς «ομοφοβικών».

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής αφήνοντας ελεύθερους τους βουλευτές να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν επιχειρεί να μειώσει τις αντιδράσεις, να τους εκτονώσει και να… ξεχαστεί. Όλοι θα είναι ικανοποιημένοι μετά τις «κορώνες».

Παράλληλα μία και μόνη (ενδεχομένως) αποχώρηση υπουργού δεν μπορεί να θεωρηθεί ήττα, εφόσον παραμείνει εντός κόμματος και αξιοποιηθεί και πάλι μετά την πάροδο εύλογου χρόνου. Εκτός και αν επιλέξει να αυτονομηθεί, κάτι που ακόμα δεν φαίνεται. Προφανώς κλείνει το μάτι επί τα δεξιά στο δικό του εκλογικό σώμα!

Όσον αφορά για τον πρώην πρωθυπουργό και εκφραστή της δεξιάς του Αβέρωφ, θα κρατήσει μάλλον τις ψήφους εντός κόμματος. Τουλάχιστον, αυτό εκτιμούν χωρίς να σημαίνει πως ικανοποιούνται απόλυτα.

Παράλληλα κλείνει και το μάτι στους προοδευτικούς αφού δείχνει πως δεν πτοείται από την αντίθεση της Εκκλησίας, η οποία ενδεχομένως κερδίσει κάποια ανταλλάγματα εν καιρώ!

Έτσι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως θα έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Αλλά η πολιτική της κυβέρνησης δεν μένει εκεί

Έχοντας ούτως ή άλλως με το μέρος της την πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, η κίνηση Μητσοτάκη διεμβολίζει την Αντιπολίτευση. Και δεν εννοούμε το ΚΚΕ όπου οι απόψεις του είναι δεδομένες όπως και οι ψήφοι του, αλλά το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να κερδίζει κάτι από την στάση του, αφού η στάση του απέναντι στο αναμενόμενο νομοσχέδιο ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε έκανε «σημαία» με αυτό τον τρόπο τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και ιδιαίτερα τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Συμφωνεί με το γάμο, αλλά μπορεί να βρει και το «αλλά»! Αν δηλαδή θα υπερψηφίσει ή όχι. Προτιμά –λέει- να δει πρώτα το νομοσχέδιο όπως λένε οι ίδιοι. Ίσως εδώ να ισχύει το «παλιά καραβάνα» αν και κάτι τέτοιο δεν τους βοήθησε ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο που προφανώς το συγκεκριμένο αίτημα νομιμοποίησης του γάμου ομοφύλων αποτελεί και μέρος της ουσιαστικής του πολιτικής «σημαίας»  που τον χαρακτηρίζει δεν φαίνεται να αποκομίζουν οφέλη, εκτός και αν κάτι τέτοιο φανεί στο μέλλον.

Αντίθετα ένα θέμα που είναι ουσιαστικό στην ατζέντα του, αντιμετώπισε τόσες εσωτερικές τριβές –που δεν αφορούν την ουσία βέβαια του αιτήματος – αλλά πραγματικά ξαφνιάζει!

Βέβαια είναι άγνωστο μεσοπρόθεσμα ή και μακροπρόθεσμα ποια θα είναι η αίσθηση των πολιτών. Του «εκλογικού σώματος» δηλαδή. Ας μην ξεχνάμε πως αν δεν υπάρχουν εκπλήξεις (ΑΝ), το νομοσχέδιο θα περάσει με τους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να ‘χει σε βάθος χρόνου αποτυπώνονται όλα αυτά και πολλά που φαίνονται άσπρα κάποια στιγμή, αρκεί μια «αστοχία» για να αλλάξει η όλη εικόνα.

Πάντως με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο πλευρό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατορθώνει μέχρι στιγμής να κλείνει το μάτι προς όλες τις κατευθύνσεις.

Υποκριτικά ή όχι, δεν έχει τόση σημασία στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά στην πολιτική αρκεί ένα «κλικ» για να έρθουν τα πάνω-κάτω…

Και έχουμε δρόμο ακόμα…

Διαβάστε επίσης: 

Ρεπορτάζ καταπέλτης του ARD για Ελλάδα: «Η ελευθερία του Τύπου χρειάζεται θάρρος»

Το οργανωμένο έγκλημα «κάνει παρέλαση» στην Ελλάδα;

Τα 270 σάιτ που πήραν παράνομα διαφήμιση

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter