Το οργανωμένο έγκλημα «κάνει παρέλαση» στην Ελλάδα;

Το οργανωμένο έγκλημα «κάνει παρέλαση» στην Ελλάδα;

Η τελευταία δολοφονία στο Νέο Κόσμο, όπου μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας κάποιοι βγάζουν καλάζνικοφ (και όχι μόνον) και με μια εκατοστή σφαίρες δολοφονούν κάποιον πλάι στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του, ξαναζωντανεύει τη συζήτηση της αποτελεσματικότητας και της βούλησης των «Αρχών».

Και όταν λέμε «Αρχές» εννοούμε την (ελεύθερη) πολιτική βούληση της κυβέρνησης, τις Δικαστικές Αρχές και βέβαια την Ελληνική Αστυνομία.

Που η τελευταία αριθμεί πάνω από 50 χιλιάδες αστυνομικούς και βρίσκεται πολύ ψηλά -ως αναλογία με τον πληθυσμό -μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Πρέπει βέβαια να βάλουμε εδώ έναν αστερίσκο καθώς ανάλογα με τη χώρα εμφανίζονται και διαφορετικά σώματα για τη φύλαξη της πόλης ή των συνόρων και άλλα.

Αναρωτιέται ωστόσο ο πολίτης πώς μιλάμε για «ανθρώπους της νύχτας» ή για «οργανωμένο έγκλημα» ή για «συμβόλαια θανάτου» με κυκλώματα που αναγκαστικά συνεχίζουν τις επαφές και τις εργασίες τους σε άμεση σχέση με το πολύ χρήμα και τους εκβιασμούς και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι! Με πιο απλά λόγια, κάποιοι ξέρουν αλλά είναι αναποτελεσματικοί. Ή μάλλον παίρνουν χαμπάρι αλλά δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Παρά το ότι η Αστυνομία απορροφά τεράστιο ποσοστό του προϋπολογισμού, κάπου 30 συμβόλαια θανάτου (τα τελευταία έξι χρόνια) που ουσιαστικά έχουν ονόματα, εμπλεκόμενους και συμφέροντα δεν έχουν εξιχνιαστεί!

Οι υπουργοί αλλάζουν, οι κυβερνήσεις βγάζουν δεκάρικους αλλά κυνηγάνε τον παράνομο κουλουρά, τον διαδηλωτή, τον απεργό ενώ φυλάσσουν τους πολιτικούς, γήπεδα και όχι μόνον, αλλά πέραν τούτου… όχι και τόσα πολλά!

Το ερώτημα ωστόσο που τέθηκε μετά τον Μάρτιο του ΄21 και τη Νέα Σμύρνη δεν είναι μόνον αν έχουν πολλούς αστυνομικούς και αν έχουν ντυθεί σαν ρόμποκοπ αλλά αν οι δομές, τα επιχειρησιακά σχέδια είναι ορθά (και δεν είναι) και επίσης αν υπάρχει πράγματι η πολιτική βούληση να απομονωθεί η εσωτερική διάβρωση για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα.

Επίσης ό,τι κάμερα και αν πάρεις αν το προσωπικό, οι υποδομές και τα μέσα δεν είναι υψηλού επιπέδου (μόρφωσης και δημοκρατικού ήθους) τότε θα μείνουμε στην έκδοση ταυτοτήτων και στα ευχολόγια.

Μια αίσθηση μπορεί να υπάρχει μεταξύ των πολιτών που φέρει την Αστυνομία να είναι απλά διαβρωμένη από τις επαφές τουλάχιστον «ορισμένων» που υποσκάπτει την αποτελεσματικότητά της υποκύπτοντας σε μεγάλα και παράνομα οικονομικά συμφέροντα.

Όπως και να’χει κάτι δεν πάει καλά και αυτό δεν είναι «αίσθηση» αλλά τραγική πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Έφοδος της αστυνομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Κινητοποιήσεις φοιτητών (Photo-Video)

Νέος Κόσμος: Πού εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη (Videos)

Ρεπορτάζ καταπέλτης του ARD για Ελλάδα: «Η ελευθερία του Τύπου χρειάζεται θάρρος»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter