Θεοδωρικάκος για υπόθεση βιασμού 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Τρισάθλιες οι εγκληματικές πράξεις των ειδικών φρουρών»

Θεοδωρικάκος για υπόθεση βιασμού 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Τρισάθλιες οι εγκληματικές πράξεις των ειδικών φρουρών»

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε στη Βουλή ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατά των ειδικών φρουρών που διώκονται για ομαδικό βιασμό της 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας, τονίζοντας -με βάση την εικόνα που έχει σχηματίσει απ΄ όσα έχει πληροφορηθεί- ότι η συμπεριφορά των δύο μελών της ΕΛ.ΑΣ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ήταν «άθλια και παράνομη». Μάλιστα, γνωστοποίησε πως αναμένει προτάσεις από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ για παρεμβάσεις «στις υποδομές και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών» του διαβόητου ΑΤ.

Αρχικά, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση να «κρυφτεί τίποτα» σχέση με τη σοκαριστική υπόθεση του Κολωνού, ενώ για την υπόθεση του βιασμού της 19χρονης υπογράμμισε πως «εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφαλείας για την εφαρμογή του νόμου είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους και είναι αδιανόητο, παντελώς απαράδεκτο και τρισάθλιο εν προκειμένω να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις. Διότι από την εικόνα που έχω, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει άθλια συμπεριφορά και παράνομη».

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κάνει ποινική αξιολόγηση, άλλα η Δικαιοσύνη. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ από την πρώτη στιγμή -μέσα από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες- έχει θέσει τους αστυνομικούς σε διαθεσιμότητα και θα επεκταθεί στο σύνολο όσων εμπλέκονται. Θα είμαστε άτεγκτοι και αυστηροί…».

Επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «απασχολούν συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο ΑΤ Ομόνοιας», κατέστησε γνωστό πως «είναι θέμα ελάχιστου χρόνου» να λάβει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ «ένα σύνολο παρεμβάσεων για να βελτιωθούν οι υποδομές και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΑΤ». Ωστόσο, στη συνέχεια μετρίασε την κριτική του, λέγοντας πως πρόκειται για «ένα “δύσκολο” ΑΤ» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και καλείται να αντιμετωπίσει «αρκετά προβλήματα».  

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter