Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Βιετνάμ και Λάος – Έφτασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου

Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Βιετνάμ και Λάος – Έφτασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία καθώς η περιοχή κατακλύζεται από κύμα καύσωνα προκαλώντας προβλήματα.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφηκαν στο Βιετνάμ, το Λάος και την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, όπου η ζέστη έχει επιδεινωθεί σε μια έντονη αιθαλομίχλη που έχει προκαλέσει αύξηση των επιπέδων ρύπανσης.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι τα κύματα καύσωνα πρόκειται να επιδεινωθούν καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που προκαλείται από τον άνθρωπο επιταχύνονται, όπως αναφέρει το CNN.

Στο Βιετνάμ, οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 44,2 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο 6 Μαϊου, στη βόρεια συνοικία Tuong Duong, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με τον ιστορικό καιρού Maximiliano Herrera.

Στο γειτονικό Λάος, η πόλη Λουάνγκ Πραμπάνγκ άγγιξε τους 43,5 βαθμούς Κελσίου την ίδια ημέρα, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ των 42,7 βαθμών Κελσίου που σημειώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, είπε ο Herrera.

Η πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάν έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών αυτό το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασία 42,5 βαθμών Κελσίου.

Εν τω μεταξύ, στην Ταϊλάνδη, το Σάββατο σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στην Μπανγκόκ, 41 βαθμοί Κελσίου.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι συνήθως οι πιο ζεστοί μήνες του έτους για τη Νότια και τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται πριν οι ετήσιες βροχές των μουσώνων φέρουν κάποια ανακούφιση.

Οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη την περιοχή αναμένεται να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα τις επόμενες ημέρες, αλλά τα πρωτοφανή φαινόμενα καύσωνα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα καθώς εντείνεται η κλιματική κρίση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter