Θεσσαλία: Και ο Αυγενάκης στο παιχνίδι εκβιασμού για να ψηφίσουν Αγοραστό

Θεσσαλία: Και ο Αυγενάκης στο παιχνίδι εκβιασμού για να ψηφίσουν Αγοραστό

Συνεχίζεται ο ευτελισμός της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε πλήρη συγχρονισμό βρίσκεται ο εκβιασμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους πολίτες της Θεσσαλίας απειλώντας τους, στην ουσία, με οικονομικό αποκλεισμό αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό τους Κώστα Αγοραστό στο β΄γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ο εκβιασμός ξεκίνησε χθες από τον Άδωνη Γεωργιάδη προς τους πολίτες του Χαλανδρίου. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε ο Αχιλλέας Μπέος που ζήτησε από τους Θεσσαλούς να ψηφίσουν τον εκλεκτό του Μεγάρου Μαξίμου, Κώστα Αγοραστό για να μην χάσουν κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο φόβος του Μεγάρου Μαξίμου ωστόσο φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλος αφού παρενέβη ένα γνωστό μας πρόσωπο ο Λευτέρης Αυγενάκης -υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων-  που δήλωσε ότι «Το αποτέλεσμα της κάλπης, (είναι) άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που εξαγγείλαμε».

Όπως φαίνεται όλα ήταν συγχρονισμένα αφού τον εκβιασμό, «ψηφίστε με για να πάρετε λεφτά» τον αναπαρήγαγε αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες, Κώστας Αγοραστός.

Δημήτρης Κουρέτας: «Πολιτική εκτροπή ενόψει των περιφερειακών εκλογών»

Για πολιτική εκτροπή ενόψει των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής στη Θεσσαλία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κουρέτας υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλία, ασκώντας δριμεία κριτική στον συνυποψήφιό του Κώστα Αγοραστό ως προς τις στηρίξεις που λαμβάνει, αλλά και στην Κυβέρνηση.

«Το αποκλειστικό κίνητρο του κ. Αγοραστού είναι να κερδίσει την εκλογική αυτή η μάχη, να σώσει το ”τομάρι” του όπως λένε και στα χωριά μας. Η ατομική του επιβίωση δηλαδή. Θέλει να αντιμετωπίσει από θέση ισχύος τις επερχόμενες δικαστικές διώξεις, οι οποίες ασκήθηκαν λόγω πλημμελούς και κατάλληλης διοίκησης, με την ελπίδα για μια ακόμα φορά να την ”σκαπουλάρει”» αναφέρει ο Δημήτρης Κουρέτας και προσθέτει:

«Συμμετοχή σε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια ατομικής επιβίωσης του κ. Αγοραστού, είναι και λυπάμαι που το λέω, τα κάθε λογής κυβερνητικά κλιμάκια που την τελευταία εβδομάδα θυμήθηκαν τους Θεσσαλούς, υποσχόμενη εκβιαστικά σε πολλές περιπτώσεις ”άμεσες” αποζημειώσεις. Η πολιτική και το ατομική φαυλότητα σε όλο της το μεγαλείο, δηλαδή.

Η εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας, πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να επιδεικνύει την δέουσα πολιτική ευπρέπεια και αντικειμενικότητα, καθότι ο ρόλος της είναι πολιτειακός και όχι κομματικό. Η πολιτική στήριξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στον κ. Αγοραστό είναι απολύτως αποδεκτή και συμβατή με τα πολιτικά ήθη, πλην όμως οι εκβιαστικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται από την ίδια την κυβέρνηση έναντι του εκλογικού σώματος αυτή την εβδομάδα, υποβαθμίζουν το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και η απροκάλυπτη ταύτιση κόμματος με την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, και συνιστά πολιτική εκτροπή» τονίζει.

Στην Κομισιόν ο εκβιασμός των πλημμυροπαθών να ψηφίσουν Αγοραστό

Με ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου, εφιστώντας την προσοχή της στον ωμό εκβιασμό των πλημμυροπαθών ψηφοφόρων της Θεσσαλίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα τους αποζημιώσουν για τις πρόσφατες καταστροφές.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λ. Αυγενάκη, ο οποίος συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του υποψηφίου με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος Περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστού. Μάλιστα, σημειώνει ότι και ο ίδιος ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δήλωσε πως στο έργο της αποκατάστασης της περιοχής, «πρέπει να υπάρξει συνέχεια».

Δεδομένων αυτών, ο Στ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, και να διευκρινίσει εάν θα της ζητήσει εξηγήσεις.

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ – «Ο Αυγενάκης εκβιάζει τους Θεσσαλούς ότι αν δεν ψηφίσουν Αγοραστό, δεν θα δώσει αποζημιώσεις;»

«Ο κ. Αυγενάκης εκβιάζει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς ότι, αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, Κώστα Αγοραστό, δεν θα δώσει ή θα καθυστερήσει την καταβολή των αποζημιώσεων; Δεν ντρεπόμαστε; Απευθυνόμαστε με αυτόν τον τρόπο στους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί; Που δεν ξέρουν πότε θα είναι ξανά σε θέση να ξεκινήσουν την παραγωγή τους; Που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Αγοραστό, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μητσοτάκη είναι πώς θα ξανακερδίσουν τις περιφέρειες», επισήμανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter