Θεσσαλονικείς δημιουργούν σωματείο ενοικιαστών – Διεκδικούν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή και προσιτή κατοικία

Θεσσαλονικείς δημιουργούν σωματείο ενοικιαστών – Διεκδικούν το δικαίωμα σε αξιοπρεπή και προσιτή κατοικία

Με τα νοίκια και το γενικότερο κόστος στέγασης να αποτελούν ολοένα και πιο δύσκολα προβλήματα για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης κάποιοι νέοι άνθρωποι της πόλης προχωρούν σε μια πολύ σημαντική κίνηση, καθώς καλούν σε συνάντηση για «τη δημιουργία σωματείου ενοικαστ(ρ)ιων».

«Την εναρκτήρια συνάντησή μας, στις 29 Νοεμβρίου, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή μας στο ενοίκιο, από τις αυθαιρεσίες μεσιτών και ιδιοκτητών, στους οποίους καταβάλουμε ένα τόσο μεγάλο μέρος των χαμηλών μας μισθών.» σημειώνουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους, ενώ σκιαγραφούν και τις πρώτες κατευθύνσεις του νέου σωματείου. Η συνάντηση θα γίνει στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην «Αίθουσα Νερού» την Δευτέρα 15/1 στις 18:00 και μάλιστα, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την παρακολουθήσει διαδικτυακά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση και η αφίσα της Πρωτοβουλίας:

«Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην “Αίθουσα Νερού” στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη δημιουργία σωματείου ενοικιαστών.

Στην εναρκτήρια συνάντησή μας, στις 29 Νοεμβρίου, μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας από τη ζωή μας στο ενοίκιο, από τις αυθαιρεσίες μεσιτών και ιδιοκτητών, στους οποίους καταβάλουμε ένα τόσο μεγάλο μέρος των χαμηλών μας μισθών.

Εκεί σχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οργανωθούμε, αφενός προσφέροντας άμεση βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη προστασίας ενοικιαστών, αφετέρου παρεμβαίνοντας οργανωμένα και θεσμικά για να διεκδικήσουμε δομικές πολιτικές παρεμβάσεις προς όφελος των ενοικιαστών.

Στις 15 Ιανουαρίου, στις 18:00 συναντιόμαστε στην “Αίθουσα Νερού”, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας, για τη σύσταση και τον σχεδιασμό δράσεων του σωματείου ενοικιαστών.

Βάλτε το στο ημερολόγιο σας, πείτε το και στις/ους φίλες/ους σας, μοιραστείτε το μήνυμα με ενοικιαστές στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και ελάτε μαζί να δημιουργήσουμε το σωματείο ενοικιαστών που χρειαζόμαστε.

Όσοι/ες δε μπορούν να βρεθούν μαζί μας από κοντά, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://mau-se.zoom.us/j/65660548680»

Διαβάστε επίσης:

Τα 270 σάιτ που πήραν παράνομα διαφήμιση

Αύγουστος Κορτώ: Το Facebook κατέβασε φωτογραφία με τον σύζυγό του – «Η αγάπη θα αντηχεί…»

Ρεπορτάζ καταπέλτης του ARD για Ελλάδα: «Η ελευθερία του Τύπου χρειάζεται θάρρος»

Νέος Κόσμος: Πού εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη (Videos)

Βορίδης – Ομόφυλα ζευγάρια: Ετοιμος να παραιτηθεί για το νομοσχέδιο – «Θα αναλάβει κάποιος άλλος»

«Καρφί» Κακλαμάνη για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Εάν ένας υπουργός διαφωνεί, να αφήσει την καρέκλα του» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter