Θεσσαλονίκη: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες (Video/Photos)

Θεσσαλονίκη: Ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες (Video/Photos)

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζονται το πρωί του Σαββάτου 17/06 καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στον σταθμό του Επταπυργίου από τις 02:30 περίπου, οπότε ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση, έως τις 09:30 περίπου καταγράφηκαν 84 χιλιοστά υετού. Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να συνεχιστεί κατά το υπόλοιπο της ημέρας, ο όγκος του υετού αναμένεται να αυξηθεί.

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και σε άλλους σταθμούς της πόλης έως το πρωί του Σαββάτου 17/06, όπως για παράδειγμα σε αυτόν της Δ.Ε.Θ. (63 χιλιοστά) και της Καλαμαριάς (58 χιλιοστά). Πληροφορίες σχετικά με την καιρική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μπορείτε να βρείτε στο Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης.

Εικόνα από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση και εκτίμηση δυνητικά επικινδύνων φαινόμενων όπως αυτά που προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην πόλη είναι η ύπαρξη ενός πυκνού και αξιόπιστου δικτύου μετεωρολογικών σταθμών. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr εργάζεται με συνέπεια προς την κατεύθυνση αυτή και καλεί σε συνεργασία δημόσιους φορείς αλλά και ιδιώτες, ώστε να καλυφθούν επαρκώς ακόμη και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Μεγάλες καταστροφές στην Πολίχνη

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης μετά την σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μία οικογένεια σε σπίτι στην οδό Μαυρομιχάλη, πλάι στο ρέμα Ξηροποτάμου που υπερχείλισε για ακόμη μια φορά, έζησε μια εφιαλτική νύχτα. Το σπίτι υπέστη σημαντικές υλικές ζημιές.

Την ώρα που πλημμύριζε το σπίτι η ηλικιωμένη η οποία έχει υποστήριξη με οξυγόνο βρισκόταν στο ισόγειο. Ο γαμπρός της, την πήρε στους ώμους του και την ανέβασε στον επάνω όροφο.

Επίσης, απομάκρυναν από το σπίτι δύο σκυλιά της οικογένειας για να μην πνιγούν.

Τα νερά παρέσυραν και ένα αυτοκίνητο το οποίο ο ιδιοκτήτης προόριζε για τον γιο του που σπουδάζει στην Κρήτη.

Συνολικά στο σημείο τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχτηκε συνολικά μέχρι τις 8 το πρωί 300 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Επιπλέον, υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή ανάμεσα σε Σχολάρι και Λαγκαδά.

Πηγή thestival.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter