Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία, ενάντια στον Flyover (Video)

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πορεία, ενάντια στον Flyover (Video)
Μια μεγάλη πορεία έλαβε χώρα στη γειτονιά της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην κατασκευή του Flyover. Πρόκειται για την υπερυψωμένη λεωφόρο που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υλοποίησή της προχωράει κανονικά παρά τις έντονες αντιδράσεις.
Μάλιστα την Παρασκευή, κατά την πρώτη ημέρα οριοθέτησης του χώρου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Και πρόκειται μονάχα για την πρώτη ημέρα, ενός έργου που θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα ζήτημα που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες με δεδομένα τα όσα έχουν συμβεί κατά την κατασκευή του Μετρό και της πλατείας Ελευθερίας, όπου τα έργα έχουν κρατήσει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι προβλεπόταν, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται για χρόνια οι κάτοικοι και τα έργα να μην έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
Μεταξύ άλλων οι πολίτες που διαμαρτύρονται για τον Flyover υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη Λεωφόρος θα μολύνει τον αέρα με τον περιορισμό της αλληλεπίδρασης με το δάσος του Σέιχ Σου και την ταυτόχρονη αυξημένη παραγωγή μικροσωματιδίων. Επίσης σημαντικά θέματα που τίθενται είναι η δέσμευση μεγάλης έκτασης αναδασωτέας περιοχής και η κοπή πολλών δέντρων.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στο έργο και υπέρ της ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter