Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου; – Τι θα γίνει με τις μαθητικές στην υπόλοιπη χώρα

Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου; – Τι θα γίνει με τις μαθητικές στην υπόλοιπη χώρα

Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με το τι θα γίνει στις παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σήμερα το Voria.gr. επικαλούμενο εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες βάσει της εγκυκλίου, δεν θα επιτραπεί να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ), ενώ η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επιμένει ότι οι παρελάσεις, στρατιωτικές και μαθητικές, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ειδικοί της Βόρειας Ελλάδας προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό πως το ιικό φορτίο είναι αυξημένο στη Βόρεια Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνουν οι παρελάσεις με την παρουσία κόσμου.

«Με σεβασμό στους συμπολίτες μου, το να δημιουργήσουμε εστίες υπερμετάδοσης είναι εγκληματικό» δήλωσε χθες ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος ο οποίος κρούει εδώ και καιρό το καμπανάκι για τις παρελάσεις. «Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας είναι πεπερασμένες, δεν αντέχει άλλο. Θα πρέπει η παρέλαση να μη γίνει πόλος έλξης και συνωστισμού, να γίνει χωρίς θεατές. Βράζουν όλοι οι νομοί γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Μην το υποτιμάτε. Ζήσαμε πέρυσι την έκρηξη κρουσμάτων στις γιορτές και είναι μεγάλο το ποσοστό ανεμβολίαστων στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να λέμε ένα μεγάλο κορονο-πάρτι, που αν γίνει σε αυτές τις συνθήκες θα προκαλέσει έκρηξη» υποστήριξε.

Ερώτημα ωστόσο παραμένει τι θα γίνει με τις μαθητικές παρελάσεις στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Η κυβέρνηση μέχρι και χθες, Πέμπτη επέμενε πως οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με τη χρήση μάσκας και και τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Πέμπτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όπως σε κάθε εξωτερικό χώρο που υπάρχει έντονος συγχρωτισμός πρέπει να φοράμε μάσκα, έτσι και στις παρελάσεις όπου κι αν γίνουν, σε μεγάλες πόλεις ή χωρία, όλοι όσοι παρακολουθούν θα πρέπει να φορούν μάσκα». 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter