Θεσσαλονίκη: Πέντε δικαστικές προσφυγές κατά της Ε’ ΕΛΜΕ από στέλεχος της ΔΑΚΕ επειδή τον διέγραψαν

Θεσσαλονίκη: Πέντε δικαστικές προσφυγές κατά της Ε’ ΕΛΜΕ από στέλεχος της ΔΑΚΕ επειδή τον διέγραψαν

Την περασμένη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης βρέθηκε για τέταρτη φορά στα δικαστήρια έπειτα από προσφυγή στελέχους της ΔΑΚΕ. Το «γαλάζιο» στέλεχος ζητούσε την ακύρωση της διαγραφής του. Διαγράφηκε ύστερα από γενική συνέλευση των καθηγητών στις 4 Μαΐου 2022, η οποία ήταν πολυπληθής, όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές και οι εκπαιδευτικοί. Στη μυστική ψηφοφορία με κάλπη 90 ψήφισαν διαγραφή, 21 εμφανίστηκαν αντίθετοι, συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία τριών τετάρτων επί των παρόντων.

Διαγράφηκε από μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού, καθώς και για την απρεπή και αυταρχική συμπεριφορά του στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα (είναι ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης πανελλαδικά που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ). Όπως έχει γράψει και το documentonews.gr, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής εμφανιζόταν εκεί ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, χωρίς αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ, και όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενες στο Δίκτυο Άλφα είχε απαράδεκτη, αυταρχική, αντισυναδελφική και απρεπή συμπεριφορά προς αυτές.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση διαγραφής για «γαλάζιο» συνδικαλιστικό στέλεχος μετά από καταγγελίες

Από τη στιγμή που διαγράφηκε, το «γαλάζιο» στέλεχος δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε εκλογικές διαδικασίες τόσο της ΕΛΜΕ στην οποία ανήκε όσο και στις υπόλοιπες συνδικαλιστικές ενώσεις –Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ– και όπως ήταν φυσικό έπρεπε να επιστρέψει στο σχολείο του αφού δεν μπορούσε να επικαλείται συνδικαλιστική ιδιότητα και εκπροσώπηση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί, γυρνά απειλώντας και εκφράζεται απρεπώς και βίαια απέναντί τους παρότι τους έχει σύρει στα δικαστήρια.

Στα δικαστήρια

Όπως ήταν επόμενο, κατόπιν όλων αυτών, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής προσέφυγε στα δικαστήρια εναντίον της Ε΄ ΕΛΜΕ επειδή τον διέγραψε. Μιλώντας με συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, τονίζουν ότι έχει παγιωθεί η δικαστική οδός πολλών «γαλάζιων» και παλαιότερα «πράσινων» μεγαλοστελεχών, κάποιοι με συγγενικά τους πρόσωπα στον νομικό κλάδο, προκειμένου αφενός μεν να ανατρέψουν την υπόθεση προβάλλοντας το βάρος του πολιτικού κόμματος στο οποίο ανήκουν, αφετέρου δε να εξαντλήσουν οικονομικά και ψυχολογικά τις συνδικαλιστικές ενώσεις ή άλλους συνδικαλιστές με τους οποίους βρίσκονται σε αντιδικία.

Πάντως δεν ήταν ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά πέντε οι δικαστικές προσφυγές του «γαλάζιου» στελέχους από τη Θεσσαλονίκη. Η τέταρτη, όπως προαναφέρθηκε, διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή και συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι προσπάθησε με ψευδομαρτυρίες να παραπλανήσει το δικαστήριο. Ήδη έχει χάσει τις πρώτες δύο δίκες και στην τρίτη, τον περασμένο μήνα (23/9), ζήτησε την αναβολή της.

«Αντιστροφή της πραγματικότητας»

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Ε΄ ΕΛΜΕ έχουν σημειώσει ορισμένους από τους λόγους που καταθέτει ο εν λόγω για να διαστρέψει την πραγματικότητα, όπως λένε. Φέρ’ ειπείν, στο Δίκτυο Άλφα κατέλαβε θέση στο ΔΣ χωρίς προηγούμενη απόφαση της ΕΛΜΕ. Όταν αποκαλύφθηκε, ισχυρίστηκε ότι έτσι γινόταν παλιότερα! Παρότι καθαιρέθηκε από το Δίκτυο Άλφα με την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης, επανήλθε σε αυτό ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων. Μάλιστα επιδίωξε να πετάξει την ΕΛΜΕ από το ΔΣ για να παραμείνει πρόεδρός του.

Προσέρχεται στις δικαστικές αρχές με τίτλους και θέσεις που δεν κατέχει μετά τη διαγραφή του: αιρετός του κλάδου, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Παρουσιάζει τη διαγραφή του ως σκευωρία αποκρύπτοντας ότι όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες. Συνεχίζει να συκοφαντεί τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα αποκρύπτοντας αφενός ότι όλες τον είχαν καταγγείλει, αφετέρου ότι ομόφωνες αποφάσεις έλαβαν εναντίον του ο Ζ΄ ΣΕΠΕ και το πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης.

Ψευδώς αναφέρει ότι από το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί. Κλήθηκε σε γενική συνέλευση στις 13/4 και δεν προσήλθε, κλήθηκε σε γραπτή απολογία και δεν απάντησε και στις 28/4 παρευρέθηκε στο ΔΣ και τοποθετήθηκε επί μιάμιση ώρα. Μίλησε 30 λεπτά στη γενική συνέλευση που τον διέγραψε στις 4.5.2022 αλλά ψευδώς αναφέρει ότι δεν του δόθηκε χρόνος για να απολογηθεί.

Και επεισόδια

Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, το «γαλάζιο» στέλεχος με άλλους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στην Ε΄ ΕΛΜΕ ήταν πρωταγωνιστές βίαιων επιθέσεων και απειλών κατά εκπαιδευτικών και εργαζομένων του Δικτύου Άλφα. Επιδίωκαν με κάθε τρόπο να σταματήσει και να μην πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στην επίμαχη γενική συνέλευση στις 4.5.2022. Ο ίδιος ο διαγραφείς προσπαθούσε να διαλύσει την ψηφοφορία, ενώ η σύζυγός του όταν προσήλθε για να ψηφίσει, επιτέθηκε σε μέλη του ΔΣ σκίζοντας την κατάσταση ψηφισάντων. Στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση προκειμένου να δημιουργήσει αντιπερισπασμό. Ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κάλεσε την αστυνομία, όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί ανέφεραν, προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση και να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter