Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που μαχαίρωσε θανάσιμα τον αστυνομικό – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του (Video)

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που μαχαίρωσε θανάσιμα τον αστυνομικό – Τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του (Video)
Πηγή φωτογραφίας: grtimes.gr

Την πόρτα του εισαγγελέα ποινικής δίωξης πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος Νορβηγός που συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Το προφίλ του δράστη

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο 44χρονος φέρεται να είπε προς τους δύο άνδρες τη φράση «στην Ελλάδα είστε μπ… Και ο καθένας μπορεί να μαχαιρώσει όποιον θέλει», με τον αστυνομικό και τον κουμπάρο του να του απαντούν ότι δεν είναι έτσι.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί το έκανε, ανέφερε πως «δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Είμαι σοκαρισμένος. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έχω προβλήματα ψυχικής φύσης» ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά του ότι παίρνει κάποιο επίδομα από το νορβηγικό κράτος ως άτομο που πάσχει από βαριές ψυχικές νόσους αλλά χωρίς να έχει προσκομίσει κάποιο έγγραφο μέχρι στιγμής.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Εξεταζόμενος από αστυνομικούς, ο Νορβηγός φέρεται να επικαλέστηκε τη μέθη του και ψυχολογικά προβλήματα, ενώ -μεταξύ άλλων- υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

«Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Το προφίλ του δράστη

Πρόκειται για έναν 44χρονο Νορβηγό ο οποίος ήταν γνωστός στη γειτονιά που βρίσκεται το μπαρ και είχε προκαλέσει στο παρελθόν προβλήματα. Βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια και είχε προβλήματα αλκοολισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία ο 44χρονος δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση για όσα έγιναν. Αναφορικά με το μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε στον αστυνομικό, φαίνεται πως το είχε πάνω του και δεν το πήρε από το μπαρ.

«Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ», ανέφερε καταστηματάρχης της περιοχής.

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου σημείωσε ότι «Ο άντρας ενοχλούσε τους υπόλοιπους, ο συνάδελφος μας παρενέβη για να βοηθήσει να τον απομακρύνουν από τον χώρο, εκείνος διαπληκτίστηκε με τον φίλο του που βρισκόταν μαζί και δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα τον συνάδελφο μας».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter