Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του 44χρονου Νορβηγού που μαχαίρωσε και σκότωσε τον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του 44χρονου Νορβηγού που μαχαίρωσε και σκότωσε τον αστυνομικό

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 44χρονο Νορβηγό ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τον άτυχο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο 44χρονος, παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα την Παρασκευή.

Ο 32χρονος αστυνομικός, μαζί με τον κουμπάρο του, είχαν επισκεφτεί την μπυραρία τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στο ίδιο μαγαζί βρισκόταν και ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος για ασήμαντη αφορμή, αφαίρεσε τη ζωή του αστυνομικού με δύο μαχαιριές.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ο διαπληκτισμός και η φονική επίθεση με μαχαίρι – Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία του αστυνομικού

Το προφίλ του 44χρονου

Πρόκειται για έναν 44χρονο Νορβηγό ο οποίος ήταν γνωστός στη γειτονιά που βρίσκεται το μπαρ και είχε προκαλέσει στο παρελθόν προβλήματα. Βρισκόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 9 χρόνια και είχε προβλήματα αλκοολισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για αρκετή ώρα μετά τη δολοφονία ο 44χρονος δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση για όσα έγιναν. Αναφορικά με το μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε στον αστυνομικό, φαίνεται πως το είχε πάνω του και δεν το πήρε από το μπαρ.

Η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

«Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ», ανέφερε καταστηματάρχης της περιοχής.

«Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Είναι ένας “μαλλιάς”, αδύνατος, με τατουάζ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν», σημείωσε.

Από την πλευρά της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου σημείωσε ότι «Ο άντρας ενοχλούσε τους υπόλοιπους, ο συνάδελφος μας παρενέβη για να βοηθήσει να τον απομακρύνουν από τον χώρο, εκείνος διαπληκτίστηκε με τον φίλο του που βρισκόταν μαζί και δυστυχώς τραυμάτισε θανάσιμα τον συνάδελφο μας».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νεκρός 32χρονος αστυνομικός – Μαχαιρώθηκε σε μπαρ από θαμώνα (Video)

Το χρονικό

Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού φαίνεται να προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός αλλά δέχθηκε την θανατηφόρα επίθεση από τον 44χρονο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Θαμώνες κάλεσαν σε βοήθεια και ειδοποίησαν αστυνομικούς που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο όπου εδρεύει η Υπηρεσία των ΜΑΤ. Ακολούθησε η σύλληψη του δράστη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου κρατείται.

Ο κουμπάρος του αστυνομικού διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τι έδειξαν τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού

Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα

Τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα φέρεται να διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στη σορό του 32χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 44χρονο, Νορβηγό υπήκοο, σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος.

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στην μπυραρία όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter