Think Globally, Act Locally: Τήνος «Ήταν ένα μικρό καράβι»

Think Globally, Act Locally: Τήνος «Ήταν ένα μικρό καράβι»

Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ γεύσεων στο 360 Cocktail Bar Restaurant φιλοξενεί την Τήνο και πιο συγκεκριμένα το εστιατόριο «Ηταν ένα μικρό καράβι», το οποίο βρίσκεται στο παλιό λιμάνι του νησιού.

Συναντήσαμε τον δημιουργό του και σεφ Αντώνη Ψάλτη, την αδελφή του Σταματούλα και την συνεργάτιδά τους Σονίλα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των πιάτων. Κάναμε την κλασική πλέον ερώτηση, αν δεν κοιτούσαμε τον κατάλογο, ποιο είναι το καλύτερο που θα μας έφτιαχναν και μας είπαν. «Θα προσφέραμε όσα έχουμε και στην ημέρα του φεστιβάλ στο 360, τα οποία αποτελούν ας πούμε το χαρακτηριστικό μας. Η σαλάτα με άνυδρα μικρόσπερμα ρεβίθια είναι σήμα κατατεθέν και φυσικά όλα εξαρτώνται από την εποχή, όπως το ψάρι, ή αν δεν το επιτρέπει ο καιρός κάποιο κρεατικό. Πολύ ενδιαφέρον πιάτο είναι οι τάρτες μας, σαν ορεκτικό και βέβαια ο γαύρος με την μελιτζανοσαλάτα».

Κοιτώντας το μενού που έφερε ο Αντώνης από την Τήνο, μας έκανε εντύπωση το επιδόρπιο και μας είπε. «Είναι ένα ζεστό ρυζόγαλο της στιγμής, σαν είναι ένα ριζότο γλυκό. Το φτιάχνουμε με ελληνικό καφέ και φρέσκια βανίλια και είναι ιδιαίτερο σαν γεύση». Η κουβέντα μας προχώρησε στις πρώτες ύλες. 

«Τα περισσότερα είναι από την Τήνο και αν δεν βρούμε κάτι στο νησί, ψάχνουμε στις υπόλοιπες Κυκλάδες. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και πατάμε πάνω σε παραδοσιακές συνταγές. Η πρώτη ύλη παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο και αποφεύγουμε τις λεγόμενες φλυαρίες στα πιάτα μας για να παίζει αυτή τον πρώτο ρόλο».

Ο Αντώνης είναι μόνιμος κάτοικος της Τήνου και οι θησαυροί γεύσης που έφερε στο κέντρο της Αθήνας είναι οι εξής.

Καλωσόρισμα

Ορεκτικό

Κυρίως πιάτο

Επιδόρπιο

Μελόπιτα με ανθότυρο, θυμαρίσιο μέλι και κανέλα 

Δείτε επίσης: Think Globally, Act locally: Άνδρος Sea Satin Nino

Δείτε επίσης: Think Globally, Act locally Αντίπαρος Περαματάκι

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter