Θλιβερές εικόνες από τη Νέα Ζηλανδία με εκατοντάδες νεκρά δελφίνια

Θλιβερές εικόνες από τη Νέα Ζηλανδία με εκατοντάδες νεκρά δελφίνια
Μαυροδέλφινα που ξεβράστηκαν στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας το 2018 (φωτογραφία αρχείου)

Άλλα 240 μαυροδέλφινα (pilot whales) πέθαναν σήμερα, Τρίτη, που είχαν εξοκείλει στο απομακρυσμένο νησί Πιτ, ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασίας θαλάσσιων ειδών της Νέας Ζηλανδίας. Μόλις τρεις ημέρες πριν είχαν πεθάνει 250 φάλαινες σε μια παραλία στο γειτονικό νησί Τσάταμ.

Ο Ντέιβ Λάντκουιστ, τεχνικός σύμβουλος θαλάσσιας ζωής στο Υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι μια ομάδα εμπειρογνωμόνων αξιολόγησε χθες την κατάσταση και πραγματοποίησε ευθανασία στα επιζήσαντα κητώδη.

«Αυτή η απόφαση ποτέ δεν λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η καλύτερη επιλογή», εξήγησε ο Λάντκουιστ.

Η υπηρεσία προστασίας θαλάσσιων ειδών δεν μπορεί να επιστρέψει στη θάλασσα τα κητώδη που έχουν εξοκείλει καθώς αυτό θα γεννούσε κινδύνους και για τα ίδια αλλά και για τους ανθρώπους, πρόσθεσε ο Λάντκουιστ.

Άλλωστε δεν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στην περιοχή για να επιχειρήσουν την επιστροφή των δελφινιών στη θάλασσα, σημειώνει ο Ντάρεν Γκρόβερ,  γενικός διευθυντής στην φιλανθρωπική οργάνωση Project Jonah. Τα μαυροδέλφινα φτάνουν σε βάρος ακόμη και τους δύο τόνους και σε μήκος τα 6 μέτρα.

Προς το παρόν οι λόγοι που εξοκέλλουν τα κητώδη παραμένουν άγνωστοι.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2017 που είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό στη χώρα, ένας ζωολόγος, ο Μάικ Ογκλ, είπε ότι ίσως τα μαυροδέλφινα να προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους καρχαρίες, εξηγώντας ότι ένα που βρέθηκε νεκρό έφερε εμφανή σημάδια από σαγόνια καρχαριών. Παρόλα αυτά, το Φέργουελ Σπιτ, όπου ξεβράστηκαν τα δελφίνια το 2017 είναι μια ακτή που ξεβράζονται πολύ συχνά φάλαινες και άλλα κητοειδή. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον άλλες 9 φορές την τελευταία δεκαετία και δεν υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση.

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Απεγκλωβίστηκε από τον Σηκουάνα η παγιδευμένη φάλαινα Μπελούγκα

Νέα Ζηλανδία: Βρέθηκαν 150 νεκρά δελφίνια σε παραλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter