Θρήνος στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ποδοπάτημα σε κέντρο διανομής τροφίμων

Θρήνος στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ποδοπάτημα σε κέντρο διανομής τροφίμων

Τουλάχιστον 11 γυναίκες και παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ταραχών σε κέντρο διανομής τροφίμων στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και των σωστικών υπηρεσιών στο Reuters.

Η ταραχή συνέβη όταν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να σπρώχνονται μεταξύ τους για να μαζέψουν τρόφιμα έξω από ένα εργοστάσιο. Μερικά από αυτά έπεσαν σε μια κοντινή αποχέτευση, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Μουγκές Χάμσι κάνοντα λόγο για οκτώ νεκρές γυναίκες και τρία νεκρά παιδιά, ενώ κάτοικοι δήλωσαν ότι ένας τοίχος κατέρρευσε επίσης κοντά στην αποχέτευση, τραυματίζοντας και σκοτώνοντας ανθρώπους εν μέσω της ταραχής.

Πρόκειται για την πλέον θανατηφόρα ταραχή σε σημείο διανομής τροφίμων από την έναρξη του ιερού ισλαμικού μήνα της νηστείαςνηστείας, του Ραμαζανιού. Με το τελευταίο περιστατικό, ο αριθμός των νεκρών από ταραχές σε κέντρα δωρεάν εστίασης σε όλη τη χώρα έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 21 από την περασμένη εβδομάδα.

 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, ο οποίος κατάγεται από τη νότια επαρχία Σιντ της οποίας είναι η πρωτεύουσα το Καράτσι, διέταξε τις αρχές να διερευνήσουν τι προκάλεσε το θανατηφόρο περιστατικό.

Πηγή: ABC, CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter