Κύπρος: «Δεν έγινε και τίποτα» - «Λάδι» βγάζει η αστυνομία το ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Μόρφου (Video)

Τέλος καλό όλα καλά για τον Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος δεν εντοπίζει τη διάπραξη ποινικού αδικήματος όπως κατέληξε στο πόρισμά της η Αστυνομία σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ως εκ τούτου είναι αμφίβολο κατά πόσον θα διωχθεί ποινικά.

Παρά το γεγονός πως οι ρατσιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη για τους ομοφιλόφιλους είχαν δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων, το πόρισμα της αστυνομίας δεν βρήκε τίποτα μεμπτό. 

Με αυτή την εισήγηση πήγε ο φάκελος της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία, ο οποίος τώρα μελετάται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Μητροπολίτης κλήθηκε τελευταίος και έδωσε γραπτή κατάθεση για τα όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του και προκάλεσε σάλο.

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε ο φάκελος ο οποίος την περασμένη βδομάδα διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία με το εύρημα πως δεν εντοπίζονται ποινικά αδικήματα. 

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Γενικός Εισαγγελέας θα μελετήσει όλο το υλικό που υπάρχει στον ανακριτικό φάκελο και θ’ αποφασίσει για τις οδηγίες που θα δώσει σχετικά με τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. Ο ίδιος μπορεί να συμφωνήσει με τους ανακριτές ή να διαφωνήσει ή και να αποφασίσει κάτι άλλο.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας είχαν λάβει μεταξύ άλλων, κατάθεση από τον Κώστα Γαβριηλίδη που είχε προβεί σε σχετική καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, από εκπρόσωπο της Μητρόπολης Μόρφου για την ανάρτηση του σχετικού βίντεο με τις αναφορές του Μόρφου Νεόφυτου καθώς και άλλα πρόσωπα.  

Η έρευνα είχε ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη την 1η Αυγούστου, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας «για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».

Προηγήθηκε όπως προαναφέραμε, καταγγελία προς τον Γενικό Εισαγγελέα, από τον Κώστα Γαβριηλίδη, σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, ο οποίος ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον οι αναφορές του Μόρφου συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού, όπως υποστήριξε, με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτης Μόρφου προκάλεσαν σάλο όταν ο ίδιος έδωσε τη δική του «επιστημονική» εξήγηση για το πώς «δημιουργούνται» οι ομοφυλόφιλοι ενώ συνέχισε λέγοντας πως αναδύουν «μια μπόχα». Παράλληλα, δε δίστασε να συγκρίνει τις δολοφονίες του serial killer, Νίκου Μεταξά που είχε συγκλονίσει την  Κύπρο με τις εκτρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.